Gasztrotavasz Egerben

Forrás: turizmus.com

 2017. március 27. 16:32

Egri vállalkozói kezdeményezésre március 15-én útjára indult a GasztroTavasz elnevezésű program, melynek célja, hogy előtérbe helyezze az egri gasztronómiát, felhívja a figyelmet a helyi specialitásokra, szakmai kihívást támasszon a vendéglátásban dolgozóknak.

A program játékos közösségi programot ad mind Eger lakóinak, mind a városkba érkező turistáknak, márciustól egészen májusig.

A GasztroTavasz program keretében a szervezők kiírást tettek közzé helyi éttermeknek, cukrászdáknak, kávézóknak, hogy alkossák meg a szerintük igazi egri fogást / italt. 16 egri vendéglátó vállalkozás mindösszesen 27 egri étel és italkülönlegességet dolgozott ki. Ezekről a tételekről gazdag írott és képi anyag, rádiós stúdióbeszélgetések, és Eger gasztronómiáját fiatalosan és lendületesen bemutató újszerű kisfilm sorozat készült.

Fotó: www.gasztrotavasz.hu

A szórakoztató és egyben ismeretterjesztő tartalmat a program médiapartnerei kezelik, úgymint az FM7 Rádió, a TV Eger, a HEOL és a Heves megyei Hírlap. A szervezőknek a program résztvevőinek, és a médiapartnerek célja mindezzel, hogy 2017. tavaszán játékos közönségszavazásra invitálják az érdeklődőket, és Eger Városra irányítsák a turisztikai figyelmet.

Hogy egy fogás / ital mitől lesz valami egri, azt a résztvevők fantáziájára bízták a szervezők. A játékszabályokat közösen alkották meg a program indulása előtti kerekasztalos beszélgetéseken. Van aki a helyi termelők termékeire építi a fogását, van aki a névadásban tiszteled Eger történelme előtt, van aki a török időket idézi fel, és van aki komplett szimbólumrendszerben jeleníti meg Eger domborzatát és épületeit a tányéron.

De függetlenül a vendéglátó vállalkozások elképzeléseitől, végül a fogyasztók szavazatai dönti el, hogy melyik a legEGRIBB étel /desszert/ kávéital. A szavazás online felületen történik a HEOL.hu hírportálján, mely közvetlenül a www.GasztroTavasz.hu weboldalról is elérhető.

A program záróakkordjaként a szervezők májusban közzéteszik a közönség tetszésindexének eredményét.