Gasztrotérkép készült a Pozsonyi út legjobb helyeiről

Forrás: turizmus.com

 2022. február 18. 11:44

A Pozsonyi úton régóta jelen levő minőségi gasztrohelyek, kávézók, pékségek összefogását szeretné elindítani a Sarki Fűszeres.

A Pozsonyi út mindig is különleges helynek számított Budapesten. Most egy térkép is született, ami az Újlipótvárosi gasztro-élet gyöngyszemeit mutatja be.

A Pozsonyi úti gasztrotérképre első körben 12 hely került fel a Sarki Fűszeres ajánlásával, ami útvezetőül szolgál az éhes hasaknak, az újhullámos kávé szerelmeseinek, de azoknak is, akik elmerülnének a város legjobb brunchhelyeiben - írja a WeLoveBudapest.

A térképpel a Pozsonyi úton régóta jelen levő minőségi gasztrohelyek, kávézók, pékségek összefogását szeretné elindítani a Sarki Fűszeres. Egy platformot, ahol a vendéglátói egységek megoszthatják egymással a tapasztalataikat, tanulhatnak egymástól vagy csak segíthetik egymást.

A térképen olyan információk is olvashatók, hogy hol lehet laktózmentes, gluténmentes, vegán ételeket fogyasztani, vagy hová térhetünk be a házi kedvencekkel vagy éppen gyerekekkel. Ikonok jelzik a gasztrohelyek specifikusságait. Megtaláljuk rajta többek között a Babkát, az Édesmindegyet vagy a Brióst is.

gasztroterkep

A Pozsonyi úton régóta jelen levő minőségi gasztrohelyek, kávézók, pékségek összefogását szeretné elindítani a Sarki Fűszeres

Fotó: Sarki Fűszeres/Facebook

Egy kihajtogatható réteget is kapott, ami a Pozsonyi út 200 évvel ezelőtti múltját jeleníti meg. Régen ugyanis egy Duna-parti gát volt ezen a területen, ami kordában tartotta a Dunát, ebből pedig fokozatosan alakult ki a Pozsonyi út.

A koncepció megalkotója Molnár Fruzsina szabadúszó kreatív, a grafika pedig Felső Boróka grafikus munkáját dicséri. A térkép beszerezhető a Sarki Fűszeresben egymagában vagy egy kézműves termékekkel megrakott gasztrocsomagba rejtve.