Gazdát cserélt a Szallas.hu

Forrás: mmonline.hu

 2015. október 27. 14:18

Az OTP Bank és a PortfoLion Regionális Magántőke Alap vette meg a Szallas.hu-t a Central Médiacsoporttól, és a két alapító tagtól Varga Zoltántól, és Dorcsinecz Józseftől. A PortfoLion 70, az OTP Bank 30 százalékos tulajdonrészt szerzett a cégben.

A Szallas.hu Kft. a szallas.hu portállal 2014-re csaknem 10 milliárdos forgalmat ért el, de a kft.-hez tartozik a szintén sikeres szallasguru.hu és a konferenciahotelek.hu is. A szallas.hu Magyarországon kívül Horvátországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában is jelen van.

Szigetvári József, a Szallas.hu Kft. ügyvezetője a médiában úgy nyilatkozott, hogy a célok változatlanok: szeretnék belföldi vezető pozícióik mellett fokozni a külföldi jelenlétet, és intenzíven terjeszkedni Lengyelországban, az ottani belföldi turizmusra koncentrálva.

A Szallas.hu Kft. jól kiegészíti a főként céges utazásokra fókuszáló OTP Travel portfolióját, az applikáció fejlesztéssel foglalkozó OTP Mobil esetében pedig a Szallas.hu Kft. online fizetésének webes és kliensoldali integrációja – bankkártya, SZÉP-kártya – során léphet fel szinergiahatás – nyilatkozott az mmonline.hu-nak Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató helyettese. Hasonlóan pozitívan nyilatkozott Molnár András, a PortfoLion vezérigazgatója is, mint mondta, a  Szallas.hu tökéletesen illeszkedik a portfóliójukba.

Az új tulajdonosok azért is bizakodóak, mert a hazai turizmust 2010 óta folyamatos növekedést mutat, és becslések alapján az éves növekedési ütem a következő 3 évben is meghaladja majd az 5%-ot. Ráadásul az online turisztikai piac aránya is folyamatosan nő a szállásfoglalásokon belül, Nagy-Britanniában a belföldi foglalások 78%-a, Hollandiában a 67%-a online történik, míg Magyarországon ez a szám mindössze 45-48%. A jelenleg alacsonynak tekinthető arány növekedése prognosztizálható a következő években, mely a várakozásunk szerint 2017-re elérheti a közel 50%-ot - mondta el Szigetvári József.