Gellért Grand Finale: búcsú Budapest ikonikus szállodájától

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2021. október 22. 11:06

A Danubius Hotels december 1-jéig üzemelteti a főváros egyik legismertebb történelmi szállodáját, a Gellértet. Elindult a visszaszámlálás, a hathetes Grand Finale keretében épületséták, nosztalgiaételek és fényfestés várja azokat, akik szeretnének búcsút venni a szállodától.

A következő hat hétben lehet még megszállni, vacsorázni, kávézni és rendezvényeket tartani a patinás épületben abban a formájában és hangulatában, ahogy az elmúlt évtizedekben megismertük, mielőtt bezárják, és a felújításával új korszak kezdődik a Gellért életében.

gellert

A Danubius Hotels december 1-jéig üzemelteti az ikonikus Gellértet, amelytől hathetes programsorozat keretében vesz búcsút

Fotó: Danubius Hotels

A Danubius 2019-ben kötött megállapodást a magyar ingatlanbefektető Indotek Csoporttal a Gellért szálloda eladásáról. A Danubius szállodalánc tulajdonosainak célja az volt, hogy megtalálják azt a befektetőt, aki lehetővé teszi, hogy az ikonikus épület újra elfoglalhassa méltó helyét Budapest luxusszállodái között.

Az Indotek Group a Gellért megvásárlásakor elmondta, hogy teljes rekonstrukciót tervez a műemléki védelem alatt álló létesítményben. Az eredeti külső megtartása mellett az épületet ötcsillagos szállodaként a minőségi turizmus szolgálatába kívánja állítani. A felek a szerződéskötéskor megállapodtak, hogy a Danubius Hotels üzemelteti a Gellért szállodát az ezt követő években, az átépítés tervezési szakaszában, illetve az engedélyezési eljárás befejezéséig. Ez a szakasz zárult most le.

gellert

Kilátás a szálloda Yehudi Menuhin szobájából

Fotó: turizmus.com/Szerdahelyi Krisztina

A szálloda foglalási felületeit a decembert követő időszakra már korábban lezárták, a már meglévő foglalásokat a vendégekkel egyeztetve áthelyezték a Danubius Hotels más szállodáiba, vagy a Gellértbe a zárást megelőző időpontra.

 

Utolsó hetek: még vár minden, amitől Gellért a Gellért!

Október 21-én a sajtónak rendezett egyedi épületsétával és ünnepi fényfestéssel vette kezdetét a Gellért Grand Finale. Gál Judit, a Danubius Hotels kommunikációs és marketingigazgatója elmondta, hogy a szállodavállalat munkatársai sok szép emléket őriznek a hotelről, amely negyven éve tartozik a Danubius kötelékébe. Az utolsó hetek következnek, amikor a Gellértet még abban a formájában és hangulatában láthatjuk, ahogyan megismertük, ezért a Danubius méltó kampánnyal készül a búcsú időszakára.

A Grand Finale keretében a Hosszúlépés vezetésével szállodai épületséták, retro vacsoraest koncertek és az ikonikus Gellért Sörözőben múltidéző „gellértes” menüsor várja a vendégeket.

gellert

A Grand Finale keretében a szálloda ikonikus ételei is megkóstolhatóak

Fotó: Danubius Hotels

Hogy a fővárosiak figyelmét is felhívják a közelgő búcsúzásra, hat héten keresztül esténként fényfestés díszíti az épület homlokzatát. Bánhegyi Balázs, a Gellért szálloda igazgatója hozzátette: az emlékezetes korszak lezárása után Danubius továbbra is számít a hotel minden munkatársára, akik a szállodavállalat más-más házaiba viszik tovább a „gellértes szellemet”.

A fővárosiak figyelmét is felhívják a közelgő búcsúzásra: hat héten keresztül esténként fényfestés díszíti az épület homlokzatát

Fotó: Hinka Zsolt

A kampány részletes programját a Danubius Hotel Gellért weboldalán találják az érdeklődők. Közben a közösségi média felületein a Danubius Hotels visszatekint a szecessziós Gellért szálló 103 éves történelmére, gasztronómiájára, a szálló világhírű lakóira és az országszerte ismert tematikus rendezvényekre.

Kapcsolódó cikkek