Kelet és nyugat találkozik a Gresham-palota megnyílt Múzsájában

Forrás: WeLoveBudapest

 2020. október 10. 16:55

Világszínvonalú bárok világa Budapest aranykorának díszletei között – megnyílt a Múzsa a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben.

A magyar szecessziós építészet egyik kiemelkedő alkotása az 1906-ban épült Gresham-palota. Az épület jelenleg a Four Seasons-szállodacsoport tagja, ők pedig egy 3 éves terv végére tettek pontot, amikor október 2-án megnyitották az épület lobbijában a Múzsát – írja a We Love Budapest.

A szecessziós hagyományokat minden szempontból szem előtt tartó építkezés tavaly indult meg, az idén áprilisban esedékes átadás azonban a karantén miatt csúszott.

Az építkezés alatt új helyre került a recepció, a bal oldalon lévő szárnyban pedig – melynek külön kijárata van a Mérleg utcára – a Múzsa kapott helyet. A cél egy olyan bár létrehozása volt, amely egyszerre illeszkedik a Gresham múltjához, jelenéhez és jövőjéhez, és amivel nem titkolt cél, hogy a világ legjobbjai közé kerüljön.

A Múzsa egyszerre illeszkedik a Gresham múltjához, jelenéhez és jövőjéhez

Fotó: We Love Budapest/Major Kata

Az egykori recepció helyén, a csodálatos Preciosa-csillár alatt kényelmes székekben és fotelekben ülve gyönyörködhetünk a Róth Miksa-ólomüvegekben vagy Jungfer Gyula kovácsoltvas munkáiban – ezzel egy időben pedig az újonnan kialakított pultot, a kézzel készített, szecessziós stílusú mozaikpadlót vagy a frissen átadott pódiumszínpadot is megcsodálhatjuk.

Az átépített részekben kapott helyet a Concierge Könyvtárszoba a hatalmas House of Staunton sakk-készlettel, és szemügyre vehetjük a rotary evaporátort is, azt az alapvetően a gyógyszeriparban használt lepárlókészüléket is, amelynek bárbeli használata még világszinten is ritkaságszámba megy.Az  itallap megállná a helyét a világ bármelyik nagyvárosának luxusszállodájában vagy bárjában is, az ételeket pedig úgy alkották meg, hogy ne elnyomja, hanem kiemelje a különleges koktélokat. A Múzsa bartenderét, Rédli Ádámot a londoni Artesianből csábították a Greshambe, ő pedig 15 signature koktélt állított össze a Múzsa szellemében.