Ennyivel emelkednek jövőre a szállodai árak a globális üzleti utaztató szerint

Forrás: turizmus.com

 2023. december 15. 19:09

A BCD Travel jövő évi globális utazási piaci jelentése szerint sok piacon továbbra is meghaladja majd a kereslet a rendelkezésre álló szállodai kínálatot, emellett egyfajta stratégiaváltás is megfigyelhető lesz.

A BCD Travel 2024-es utazási piaci jelentése szerint a világgazdaság ugyan meghaladta a legtöbb, 2023-ra vonatkozó előrejelzést, azonban könnyen lehet, hogy a jövőbeni növekedés alapjai még nem olyan stabilak, mint amilyennek tűnnek. Vannak olyan speciális kockázatok, amelyek alááshatják vagy letéríthetik pályájáról a növekedést, mint például a tartósan magas kamatlábak, a kötvénypiaci fejlemények vagy a geopolitikai kihívások.

A globális szállodai árak átlagosan 6,8 százalékkal emelkednek majd 2024-ben az üzleti utaztató szerint. Még ha vannak is jelei a fellendülés lassulásának, sok piacon továbbra is meghaladja majd a kereslet a rendelkezésre álló kínálatot. Bár számos, a szállodai szobák számának növelését célzó projekt van folyamatban, bele fog telni egy kis időbe, míg ezeknek meglesz a megfelelő hatása. Ezenkívül a fejlődés piaconként erősen változó mértékű lesz.

A kereslet jövőre is sok piacon meghaladja majd a szállodai kínálatot a jelentés szerint

Fotó: 123rf.com

Emellett az a jelenség is megfigyelhető, hogy a szállodák a foglaltság helyett inkább a napi átlagárakra és az egy kiadható szobára jutó bevételekre koncentrálnak. Ahelyett, hogy megpróbálnák kiadni az összes szobát, készek elfogadni a csekélyebb kihasználtságot és korlátozni a rendelkezésre állást, hogy magasabb árakat tudjanak elérni.

Tekintettel a sok országban tapasztalható inflációra, a prioritások kiigazításának további előnye, hogy csökkennek a működési költségek, az alacsonyabb foglaltság például alacsonyabb takarítási költségeket is eredményez – írja ismertetőjében a Reise vor9.