Gombóc Artúrnak szeretettel: szállodaszoba csokiból

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 30. 10:52

Gombóc Artúr, a híres mesefigura itt igazán jól érezné magát! Itt ugyanis minden csokoládéból van, és ha valaki nagyon akar, bele is haraphat.

Sokan várják izgatottan, hogy szobát foglalhassanak a franciaországi Sévresben található házban. Ha mindig arról álmodtál, hogy egy olyan szobában élsz, amely teljesen csokoládéból készült, akkor az álmod valósággá vált – jegyzi meg az alltomresor.se cikkírója.

A híres csokoládémester vagy inkább művész, Jean-Luc Decluzeau, aki eddig főleg csokoládészobrokra szakosodott, ezúttal egyedülálló szállást álmodott meg. Bár eddig főleg a kisebb tárgyakra specializálódott, a közelmúltban úgy döntött, most egy igazán egyedi alkotásba fog.

A házban vannak olyan részek is, amelyek ehetők, ha valaki akarja, elkezdheti a falakon vagy akár a mennyezeten a nassolást

Fotó: alltomresor.se

A másfél tonna súlyú faalapú ház a L'Orangerie Ephémère üvegházban található, a Cité de la Céramiques idilli kertjeiben, Sèvres-ben. A ház 18 négyzetméteres, belső terei is teljesen élethűek, a falak, a mennyezet, a természetesen csak dísznek használt kandalló, a fiókok, a kávéscsészék, a könyvnek látszó tárgyak és még egy csillár is csokoládéból készült. És bizonyára különlegesen kezelt anyagból, hiszen a belső fűtés során elolvadnának a berendezési kellékek.

A házban vannak olyan részek is, amelyek ehetők, ha valaki akarja, elkezdheti a falakon vagy akár a mennyezeten a nassolást, de akad azért ennél könnyebben elfogyasztható édesség az asztalokon is.

„Soha nem gondoltam volna, hogy képes leszek egy valós méretű csokoládéházat felépíteni, ahol  a turisták csokoládéillatban alhatnak!  Remélem, hogy a vendégek megragadják az alkalmat arra, hogy végre igazán édes életet éljenek” – nyilatkozta Jean-Luc Decluzeau  egy sajtóközleményben.

 


Kapcsolódó cikkek