A női energiák lesznek a fókuszban az idei Gourmet fesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2024. május 06. 15:55

A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei MBH Bank Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval – köztük mintegy 50 étteremmel és cukrászdával – és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.

A Gourmet idén is követi a megbízható "alapreceptet": bemutatja Magyarország gasztronómiai felhozatalát, megspékelve egy friss és aktuális témával, amely idén a női energia lesz – mondta el Nemes Richárd főszervező a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Határozott előrelépés mutatkozik ugyanis abban, hogy egyre több nő vállal komoly szerepet a sokáig férfiak uralta magyar gasztronómiában – jegyezte meg.

Mivel a Gourmet utolsó napja ezúttal éppen gyereknapra esik, ekkor a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a fesztiválra. Számos kiállító készül a gyerekek számára meglepetésekkel – például robbanócukros minimacaronnal –, a Gourmet Akadémia vasárnapi workshopjai pedig a fiatalokat is megszólítják majd.
Nemes Richárd kiemelte azt is, hogy a legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat, nemzetközi konyhákat is.

Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek – mondta el a főszervező, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.

Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel.

Az idei fesztiválon a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel

Fotó: Gourmet Fesztivál

Dankó Virág, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy idén 13. alkalommal adnak otthont "Magyarország kedvenc gasztrofesztiváljának".

A Gourmet idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek.

M. Horváth Veronika, a Gourmet Akadémia főszervezője elmondta, hogy a workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják. Ormós Gabriella például a gyakorlatban is bemutatja a kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a "női energiákat" erősíti majd Stahl Judit és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is.

A rendezvény teljes programja a https://gourmetfesztival.hu linken érhető el.