Gozsdu Udvar: közlemény a megvert német férfi esetéről

Forrás: turizmus.com

 2019. március 19. 15:29

Némileg más megvilágításba helyezi a Gozsdu Udvar közleménye a hétvégén történt esetet.

Több online sajtótermék is beszámolt arról, hogy március 15-én a budapesti bulinegyedben egy szórakozóhely biztonsági emberei bántalmaztak egy német férfit, a két Magyarországon élő fiát pedig lefújták gázspray-vel.

Az esettel kapcsolatban a Gozsdu udvarban érintett vállalkozások közleményt adtak ki, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk.

A Gozsdu Udvar társasház közleménye

"A hírekbe bekerült három fős társaság egyik tagja thai bokszoló, a másik bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló. A társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezető hölggyel és a helyzetet kezelő biztonsági szolgálattal. A hatóságokkal együttműködő biztonsági cég sajnálja a történteket és belső vizsgálat után felfüggesztette az erőszakosan fellépő alkalmazottakat.

Nagyon sajnáljuk a sajtóban is nyilvánosságot kapott erőszakos eseményeket, amelyeket a hétvége folyamán maximális alapossággal mi magunk is kivizsgáltunk. A társasházzal szerződött biztonsági szolgálat képzett, engedéllyel rendelkező, tapasztalt őröket alkalmaz, akik az emberi reakciókat az adott helyzetben felmérik, majd a környezetben lévők és a saját testi épségük megóvását előtérbe helyezve cselekednek. A biztonsági cég a hatóságokkal mindenben együttműködik.

A cég a rendőrségnek bizonyítékként átadott egy videófelvételt és munkatársai az alábbiakról is beszámoltak: A szórakozóhelyre bejutni próbáló vendégek közül a két fiú egyike nehézsúlyú magyar bajnoki döntőt vívó bokszoló, a másik muay thai harcos.

A társaság órákkal azután, hogy a szórakozóhelyen vacsoráztak, ki akarta kerülni a bejutásra várók sorát. A társaság először az üzletvezető hölgyet hosszú percekig inzultálta, majd egyikőjük meglökte, ekkor lépett közbe a biztonsági szolgálat. A jelenet végén alakult ki a sajnálatos konfliktus.

A Gozsdu Udvarban éjjel-nappal zajlik az élet

Fotó: Gozsdu Udvar

A Gozsdu Udvarban heti szinten több tízezer vendég fordul meg. Az itt lakók, irodát bérlők, valamint az udvar vendégeinek biztonsága érdekében minden veszélyforrást és erőszakos cselekményt alapjaiban igyekszünk kiküszöbölni, az őrök alaphelyzetben tartózkodnak minden erőszakos beavatkozástól.

Ilyen magas vendégszám mellett fokozott figyelemre van szükség az őröktől, különösen az éjszakai bulik ideje alatt. Sajnos a vendégek viselkedése esetenként megkívánja a közbeavatkozást, melynek természetesen nem lenne szabad erőszakba torkollni.

Az éttermet és a biztonsági szolgáltatást nyújtó szerződött partnerünket utasítottuk az ügyben résztvevő őrök azonnali munka alóli felmentésére a hatósági vizsgálat lezárultáig. Számunkra a legfontosabb, hogy minden hozzánk látogató vendég és az itt lakók is biztonságban érezzék magukat és értékeiket.

A Gozsdu Társasház és biztonsági szolgálata lakói és vendégei érdekében a jövőben sem tolerálja, hogy az éjszakában a többi vendéggel, munkatársakkal vagy nőkkel szemben erőszakosan lépjenek fel és magukat a békésen szórakozók elé helyezze bárki.

A Gozsdu Társasház mindent elkövet a heti több tízezer vendég biztonságos szórakozásáért és profin igyekszik kezelni az éjszakai élethez hozzátartozó, az ehhez hasonlóan nehéz helyzeteket is.

Gozsdu Udvar"