Gresham nászutasoknak

Forrás: turizmus.com

 2016. október 31. 11:19

A turisták mindig kíváncsiak arra, melyek a világ legjobb szállodái, még akkor is, ha nem tudják megfizetni az éjszakánkénti, forintban mérve horribilisnak tűnő árakat. A Telegraph Travel Guide szakértői felmérték, hogy melyek a világ legkiemelkedőbb hoteljei.

A felmérés során nemcsak a szállodák szolgáltatásait mérték, hanem azt is, hogy miben egyedülállóak, speciálisak. Vagyis kategorizálták, hogy melyik szálloda milyen célra igazán tökéletes, megkülönböztetve a spat mint műfajt, a strandot, a tengerpartit, a nászutakra vagy éppen esküvőkre kiválóan alkalmas helyszíneket, miközben természetesnek vették a tökéletes kiszolgálást, mind a bárban, mind pedig a szobákban.

A listából kihagyták a már évek óta legjobbaknak kikiáltott és talán túlontúl is ismert klasszikusokat, mint a George V., a Carlyle, a Cipriani, vagy a Sandy Lane, esetleg a hongkongi Mandarin Oriental.

A barcelonai Cotton House Hotel után a Lime Wood New Forest következett Hampshire-ból, majd a csupán 12 szobás Ett Hem Stockholmból. A francia Alpokban található Megeve-i Les Ferms de Marie és az Antibes-ben található Hotel du Cap-Eden-Roc mindegyik más kategóriában lett győztes. Külön listát tesznek közzé a legjobb angliai spa hotelekről, vagy éppen a kastélyszállodákról.

A lap felmérése alapján világ legjobb nászutas szállodájának tekintik a budapesti Four Seasons Gresham hotelt.

 

A szerzők nem fukarkodnak a dicsérő jelzőkkel, a magyar nevek pontos leírásával adják vissza a gyönyörű palota történetét, elemzik a hall és a szobák berendezését, kitérve a csillárokra, a porcelánokra és a textilekre is, valamint méltatják a gasztronómiát és a kilátást is, és mindezt külön pontozzák. Talán azért kapott az összesítésnél a lehetséges 10 pontból 8-at a ház, mert mint megjegyzik, nem gondolnak a mozgássérültekre, holott a régi, széles ajtók ezt lehetővé tennék.

A guide szerzői pontos elérhetőségekkel és árakkal szolgálnak, akár arra nézve is, mennyibe kerül egy reggeli. Külön osztályozzák a pincérek kedvességét, a szobáknak vagy a spanak a színvonalát, és azt is firtatták, milyen szórakozási lehetőséget nyújt a gyerekeknek a ház, és egyáltalán, mennyire családbarát, azaz található-e babasampon a szobákban, a nagyobbacskáknak pedig a méretükre illő fürdőköpeny, és hogy a kicsik mikor használhatják – és kinek a kíséretében! – a wellness részleget.

A legjobbak listáján – egy másik kategóriában – egyébként még egy Four Seasons szerepel, méghozzá a moszkvai, amely a hajdani Moszkva szállóból lett átalakítva, és luxusban, no meg árakban megfelel az orosz újgazdagok igényeinek. A történelmi hely és a kilátás – a Kreml szomszédságában – pedig páratlan.