Gucci étterem nyílt Firenzében

Forrás: turizmus.com

 2018. január 16. 16:49

A Gucci divatház népszerűségére épülő új étterem szellemi atyja a három Michelin-csillagos modenai étterem séfje, Massimo Bottura.

Az újjáépített múzeumban nyílt meg az új komplexum Gucci Garden  néven, ahol a vendégek vásárolhatnak, étkezhetnek és megismerkedhetnek a márka történetével.

A Palazzo della Mercanziban található Gucci múzeumban lévő étteremről eddig nem sok információ szivárgott ki, bizonyára szándékosan, de a svéd vagabond.se online magazin szakírója – a Business Insider-re hivatkozva – azért már elég sokat megtudott róla.

Például, hogy a napi menü viszonylag elérhető árú, főleg a ruhákhoz képest – teszi hozzá némi éllel a cikkíró. Egy parmezános tortellinis tál 20 euró lesz, egy egyszerű streetfood, mint a hamburger vagy egy hot dog 15 euró. Igen, ilyen egyszerű fogások is kikerülnek ennek a patinás helynek a konyhájából, de azért mindig lesz bennük egy kis csavar, erről Bottura gondoskodik majd.

A firenzei Gucci Garden a Palazzo della Mercanziban

Fotó: turizmus.com

A nyitással egyidőben tartották a legújabb férfi divatkollekció felvonultatását. A firenzei városháza, a Piazza Della Signoria ezzel egy új színfolttal lett még vonzóbb – nem mintha a patinás olasz városnak szüksége volna bármiféle turisztikai reklámra. Akárcsak Botturának, aki egyszerre több projektet futtat, a fine dining témán kívül a rászorulóknak szervez ételosztást és a maradékok ügyes felhasználására buzdít. Modenai éttermét, az Osteria Francescanát  tavaly a világ legjobb éttermének választották.