Gundel-díj Czubor Jánosnak és Vomberg Frigyesnek

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 25. 16:52

Idén harmadik alkalommal adják át a Gundel Károly-díjat, amelynek díjazottait hagyományosan szeptember 23-án, névadója születésnapján hirdették ki a napokban 50. születésnapját ünneplő Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban.

Most Czubor János, a Gundel Károly Szakképző Iskola augusztusban elhunyt örökös címzetes igazgatója kapta a posztumusz elismerést, Vomberg Frigyes pedig kiemelkedő pályafutása mellett a Bocuse d'Or csapat coach-aként elért sikere révén érdemelte ki a Gundel-díjat.

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete által kezdeményezett kitüntetés voltaképpen egy kis Kossuth-díj – fogalmazott Kovács László, az MVI elnöke a pénteki sajtótájékoztatón. Presztizse egyedülálló, hiszen szakmai konszenzussal döntenek a jelöltekről, ráadásul bárki nevezhet olyan köztiszteletben álló, legalább 25 éves pályafutással rendelkező, a fiatalokat támogató, a hagyományokat ápoló szakembert, akit érdemesnek tart a díjra.

Idén 18 nevezés érkezett, ezekről végül szeptember 23-án 12 szakmai szervezet, valamint a Gundel Károly Szakképző Iskola, a BGE Vendéglátás Tanszéke, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, illetve a Gundel-család képviselője döntött, konszenzusos alapon. A bizottság két fordulóban szavazott, és azt is ők döntötték el, hogy a korábbi évek három díjazottjával szemben idén ketten kapják meg az elismerést.

A kitüntetést ünnepélyes keretek között 2016. november 20-án adják át az MVI által szervezett Gálaebéden.

További részletek a vendeglatasmagazin.hu cikkében.