Gundel díjak és gálavacsora

Forrás: turizmus.com

 2014. november 30. 22:17

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete negyedszer rendezte meg évzáró gálavacsoráját, melynek idén először kiemelkedő eseménye volt a Gundel Károly-díj átadása.

A díjat – amint arról korában beszámoltunk - Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) kapták. Az eseménynek a Budai Várban lévő Magyarság Háza adott otthont. Az eseményen részt vett dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár, a Gundel család képviselői, valamint a turisztikai szakma kiválóságai. Az est házigazdái Borbás Mária és Lázár Chef voltak.

A hat fogásból és éjféli büféből álló menüsor összeállítását az erre az alkalomra felkért 10 chef vállalta. Több mint 50 szponzor gondoskodott a vendégek ellátásáról és az értékes tombolanyereményekről. A 150 vendégről 60 fős személyzetgondoskodott. Ehhez segítséget nyújtott 4 iskolából több mint 40 diák is.

A résztvevő séfek, felszolgálók, hostessek és a szervezők önkéntes munkájukkal támogatták az esemény megvalósulását. A gálaest bevételét a Magyar Vendéglátók Ipartestülete jótékonysági célokra és nemzetközi gasztronómiai versenyek támogatására fordítja.