Braille-írásos étlap és jelelő pincérek szolgálják ki a Gundelben a vendégeket

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2024. március 12. 18:23

A vendéglőt alapító Gundel Károly demokratikus szellemiségéhez híven az étteremben mostantól kiemelt figyelmet kapnak a hallás- és látássérült vendégek. A felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt két nyelven, a látássérültek pedig Braille-írásos étlapról választhatnak.

Idén 130 éves az a városligeti épület, amit ma Gundel étteremként ismerünk. Wampetics Ferenc építtette 1894-ben népszerű étterme és vacsorázóhelye, a bohém asztaltársaságoknak is helyet adó Wampetics számára. A művészetpártoló vendéglős 1910-es visszavonulása után Gundel Károlyt választotta utódjául, aki a következő évtizedekben Európa-hírű intézménnyé, valóságos fogalommá tette a nevét viselő éttermet.

 

Egyedi kezdeményezés a hallás- és látássérültekért

A kerek évfordulóhoz kapcsolódva az éttermet üzemeltető Eventrend cégcsoport egyedi CSR projektbe kezdett, amelyről sajtóeseményen tájékoztatta a közönséget. A program házigazdájaként Gundel Károly dédunokája, Gundel Takács Gábor idézte meg a legendás vendéglős örökségét, amelyhez az innováció mellett mindig hozzátartozott a demokratikus szellemiség, a széles nagyközönség iránti nyitottság.

A Gundel nem csupán egy étterem, hanem a velünk élő történelem része, kulturális és gasztronómiai örökségünk őrzője, amely a legtöbb magyarnak jelent valamit – mondta Magyary Jenő, a Gundel ügyvezető igazgatója. Gundel Károly nemcsak tehetséges üzletember és remek ízlésű, kreatív alkotó volt, hanem nagy újító, aki munkássága során szociális érzékenységéről is számtalanszor tanúbizonyságot tett. Ehhez a szellemiséghez kapcsolódik az étterem legfrissebb innovációja: a felszolgálók megtanulták az alapszintű jelnyelvi kommunikációt angol és magyar nyelven, a látássérülteknek pedig az ételek történetét is bemutató Braille-írásos étlapot állítottak össze. Mindezek mellett az akadálymentes közlekedés is prioritást élvez az étterem területén. Ez a fogyatékkal élőkre irányuló figyelem azt mutatja, hogy a Gundel étterem befogadó közösség, ahol minden vendég különleges és értékes ­– tette hozzá az igazgató.

Az alábbi kisfilm arról szól, hogyan zajlott a személyzet jelnyelvoktatása a Gundelben.

 

Nyitni a szélesebb közönség felé

Az Eventrend Group alapító tulajdonosa, Kőrössy Zoltán elmondta: Gundel Károly úgy működtette városligeti éttermét, hogy az minél több ember számára elérhető legyen. Nem luxusétteremnek szánta, hanem polgári vendéglőnek, ahol nyaranta ezer fős terasz működött, a kispénzűeknek nyitott sörteraszon pedig olyan olcsó ételeket kínáltak, mint a főtt tojás pörköltszafttal, a főtt virsli vagy a sörperec. A Gundelt olyan hellyé formálta, amit a jó konyha, az újítás és egyben a hagyományok őrzése és a vendégszeretet határoz meg.

Kőrössy Zoltán (Eventrend Group) és Gundel Takács Gábor a sajtótájékoztatón

Fotó:  Eventrend

Az étterem jelenlegi vezetése ezt a gondolatiságot szeretné visszacsempészni a 130 éves ház falai közé, s ennek jegyében fogalmazta meg „A Gundel mindenkié" jelmondatot. ­

Kőrössy Zoltán hozzátette, a magyar gasztronómiai örökség elválaszthatatlan az étteremtől, hiszen Gundel Károlynak többek között olyan emblematikus fogásokat köszönhetünk, mint a mai formájában ismert paprikás csirke, a bakonyi szelet, a kárpáti fogasfilé vagy a Gundel palacsinta.

A klasszikus paprikás csirke is megtalálható a Gundel étlapján

Fotó: turizmus.com

Ennek jegyében a vendégek a leghíresebb ételekből összeállított „Nemzeti 11"-et is megtalálják az étlapon. A meghívottak a sajtóesemény végén ebből kaptak három fogásos ízelítőt.

 

Érzékenyítő imázsfilm is készült

A Gundel társadalmi felelősségvállalását mutatja be az a közelmúltban leforgatott kisfilm, amit a többek között „A vizsga" és a „Post Mortem" című alkotásokat is jegyző Bergendy Péter készített. A filmrendező a sajtótájékoztatón elmondta: a három perces rövid imázsfilm egy egyszerű, ám nagyon emberi történeten keresztül enged bepillantást ennek a nagy múltú és egyben mindig megújulni képes étteremnek a működésébe.

 

Kétszámjegyű forgalomnövekedés az idei terv

Idén 20 százalékos forgalomnövekedést tervez a Gundel étterem üzemeltetője. 2023-ban 1,5 milliárd forintra nőtt az árbevétel, a nyereség pedig ennek nagyjából 8-10 százaléka az előzetes adatok szerint – közölte Magyary Jenő, a Gundel ügyvezető igazgatója az MTI érdeklődésére.

Az éttermet 2021-ben nyitották újra, 2022-ben nullszaldós évet zártak még a járvány hatására. Míg 2022-ben 55 ezer vendég fordult meg a Gundelben, addig tavaly csaknem 57 ezer. Idén a céljuk, hogy 70-75 ezer vendéget szolgáljanak ki. A dolgozói létszámot növelték, a tavalyi 74 után már 80 fős csapattal dolgoznak. Idén is szeretnék elérni, hogy a bevétel 5-10 százaléka legyen az eredményszint – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy idén márciusban a teljes homlokzat felújításával folytatják a műemléki épület korszerűsítését, és a rendezvénytér egy részét is megújítják, a tervek szerint 30 millió forintból.