Gyakornoki programokat támogató pályázatok jelentek meg

Forrás: MTI

 2016. február 04. 09:18

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent két pályázat keretösszege 16,2 milliárd forint. Céljuk, hogy támogassák a fiatalok munkatapasztalat-szerzését, ösztönözzék foglalkoztatásukat – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Gyakornoki program pályakezdők támogatására című felhívás keretösszege 15 milliárd forint, a pályázók legalább 1,9 millió és legfeljebb 30 millió forint támogatást nyerhetnek. A program többek között bér- és járuléktámogatást nyújt a gyakornokok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, ha az alkalmazás a kis- és középvállalkozások statisztikai létszámának növelésével jár együtt. Másrészt az összegből lehetőség nyílik az új munkahely tárgyi feltételeinek kialakítására, valamint segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására is.

A Gyakornoki program – támogató szolgáltatások című felhívásra a kijelölt szakképzési centrumok, konzorciumi formában jogosultak támogatási kérelmet benyújtani, erre 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre. A felhívás célja, hogy a szakképzési centrumok a program során folyamatos tájékoztatással, tanácsadással segítsék a gyakornokok és a vállalkozások egymásra találását, a fiatalok sikeres munkahelyi beilleszkedését segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartót, nyomon kövessék és értékeljék a gyakornoki foglalkoztatás tapasztalatait.