Gyenesdiási idén a Balaton fagyija

Forrás: turizmus.com

 2019. május 16. 16:00

A Balaton Fagyija címet idén a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Illatos Izabella elnevezésű fagylaltkreációja nyerte el.

A Balatoni Turizmus Szövetség idén is arra volt kíváncsi, hogy melyik a Balaton legjobb fagyija. A zsűri vezetését Erdélyi Balázs, a budapesti cukrászmesterre, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szakmai elnökére, és a 2018-as év Balaton fagyiját készítő Márton Sándorra, a füredi Bagaméri Fagylaltozó vezetőjére bízták – írja a csodalatosbalaton.hu.

A versenyre a Balaton kiemelt turisztikai térség területén működő cukrászdák és fagylaltozók nevezhetnek minden évben – mondta el Fekete Tamás a szövetség alelnöke. Szerinte a fagylalt jó hívószó a Balatonra. Meg lehet vele mozgatni a turistákat, ugyanúgy, mint a borokkal.

A 2019. évi Balaton fagyija versenyre 13 fagyizó nevezett.

A zsűri döntése alapján, az alábbi fagylaltok készítői voltak az idei verseny legjobbjai:

A nyertes kreáció: Illatos Izabella

Fotó: Facebook / Bringatanya

A Balaton Fagyija címet idén a gyenesdiási Bringatanya, Somogyi fagylalt műhely Illatos Izabella elnevezésű fagylaltkreációja nyerte el, ami sorbet alapú, tele gyümölcsökkel, tehát a laktóz és tejfehérje érzékenyek is fogyaszthatják.

Különdíjat kapott a Florida Fagyizó – Keresztúri szilvás-meggyes, a Kárpáti Fagyizó és Gofrizó Balatonföldvár – Mákos túrógombóc és a Rózsakert Étterem és Fagyizó – Jázmin elnevezésű fagylaltjai.

A versenyben részt vettek még: Amaretto Fagyizó, Bagaméri Fagylaltozó, Cappuccino Fagylaltozó, Dinasztia Cukrászda, Jordanics Cukrászda, Margaréta Fagyizó, Tutti Frutti Fagyizó, Völgy Fagyizó.