Gyógyszálló és balneoterápiás centrum épül Nagykőrösön

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. április 10. 12:27

A Virágos Magyarország verseny keretében hazánkat Ausztriában hamarosan képviselő Nagykőrös nemcsak a környezetszépítésben jeleskedik évek óta, de a városfejlesztés és a turizmus egyéb területein is példamutató eredményeket ér el.

Bár a 24 ezres városban sok a látnivaló, viszonylag kevés a szálláshely, ami estére is ott tartaná a turistát.  Amint azt a napokban hallhattuk a város vezetőjétől, Czira Szabolcs polgármestertől, céljuk a rehabilitációs ellátás jelenlegi infrastruktúrájának kibővítése. Ennek része egy új ingatlan építése, benne ergoterápiás és balneoterápiás egységekkel.  Az új, korszerű, 1000 m2 alapterületű épület lehetőséget teremt a fogyatékkal élő emberek átképzésére is.

A turisztikai projekt egyik legfontosabb eleme egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint a kemping-termálfürdő-rendelőintézet komplexum. A létesítmény lehetőséget biztosít majd a rehabilitációra, a gyógyításra, nem utolsósorban javítja a fogyatékkal élő emberek munkaerő piacra történő visszakerülésének esélyét.

A város turisztikai projektjének egyik legfontosabb eleme egy 100 férőhelyes gyógyszálló, valamint a kemping-termálfürdő-rendelőintézet komplexum

Fotó: nagykoros.hu

A 650 éves múltra visszatekintő város az elmúlt években tovább szépült. A Hősök tere egészen más képet mutat, mint eddig. Új járda, szökőkutak, képzőművészeti alkotások, városkapuk, kulturált parkolók és illemhelyek fogadják a helyieket és a városba látogatókat. Automatikus öntözőrendszert, a gyerekeknek pedig játszószigetet alakítottak ki, a gyepszőnyeg, valamint a több mint 16 ezer évelőnövény és egynyári palánta pedig még zöldebbé, még vonzóbbá teszi a belvárost.

Út, parkoló, járda épült, elvégezték a szükséges közműves munkálatokat, az elektromos hálózat rekonstrukcióját, és ne feledkezzünk meg a térburkolatról, a képzőművészeti alkotásokról, a halas szökőkútról, a macskás és a buzogányos ivókútról, a kakasos toronyról, a városkapukról sem.

Idén márciusban adták át a XXI. századi technikát és stílust képviselő, modern, közel ezer négyzetméteres fedett piacot, azonban a helyi termelőknek továbbra is lehetőségük van a régi típusú, de megújult szabadtéri piacon is értékesíteni portékáikat.

A városban sok hektárnyi zöldfelület és park fogadja a látogatót, a Cifrakert, a Pálfája olyan létesítményekkel bír, ahol lehet pihenni, természeti túrák keretében megismerkedni a térség ősfáival, akár születésnapokat, esküvőket tartani vagy éppen megpihenni a kirándulás után.

Mindez szerepet játszik majd az idei Entente Floreale versenyben elért helyezés elérésében, de legalább ennyire fontos a helyiek elégedettsége és megbecsülése. Ennek egyik jele, hogy az itt születetteket ünnepélyes keretek között kőrösi polgárnak fogadják minden év szeptemberében, ez évente több mint 200 kisgyermeket érint, ami szerepet játszhat a népességmegtartásban is.