Gyógyszálló minősítés az Erzsébet Park Hotelnek

 2014. március 21. 11:17

Az Erzsébet Park Hotel nemrégiben hivatalosan is megkapta az Országos Tisztifőorvosi Hivatal gyógyszálló minősítését. A szálloda parkjában található szén-dioxidgáz kútból kb. 1000 méteres mélységből feltörő természetes gázt 2013-ban minősítette gyógygázzá az ÁNTSZ.


Készülj Fel!

Idén a szálloda gyógyászati központtal bővült, amelyben az elektro-, lézer-, fizio- és mágnesterápia, gyógytorna és gyógymasszázs mellett szén-dioxid, más néven Mofetta gázfürdő is megtalálható. Ma az Erzsébet Park Hotel az egyetlen szálloda hazánkban, amelyik rendelkezik ezzel a különleges egészségmegőrző és természetes gyógyító lehetőséggel. A szomszédban lévő állami kórházzal együttműködve, egymást kiegészítve biztosítják az orvos- és szakasszisztenciai hátteret a vendégek részére. A beruházásnak köszönhetően 2014-ben a szálloda megkapta a "gyógyszálló" elnevezést is az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól.

 

A minősítés szigorú kritériumok alapján zajlik, az egészségügyi intézmények részére meghatározott szabályok szerint. A dokumentumokhoz csatolni kell a Mofetta gáz vizsgálatát igazoló dokumentumokat is. (Érsebészeti és Angiológiai Tagozat szakvéleménye, Kardiológiai Tagozat szakvéleménye) Az anyagokat az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala bírálja el és adja ki a "gyógyszálló" névhasználati engedélyt.

A minősítés járhat névváltoztatással is, az Erzsébet Park Hotel, Parádfürdő viszont megtartottak eredeti nevét.