Gyógyszálloda szekcióval erősít az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2018. október 15. 16:05

Könnyid László, a Szövetség elnöke arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy új munkacsoporttal erősödött az Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

"Az újonnan létrehozott Gyógyszálloda Szekció azt a közel 40 vidéki és fővárosi szállodát fogja össze, amelyek az Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatóságtól gyószálloda minősítést kaptak. Ezek a szállodák összesen több mint 5000 szobával rendelkeznek, ez a hazai szállodai szobakapacitás közel 10%-a. Számos vidéki település vezető és kizárólagos turisztikai terméke a gyógyturizmus" - emlékeztetett Könnyid László.

A szekció a "gyógy" terméket és fogalmat tágabban értelmezi, beleértve a spa szállodákat és a kiemelt minőségű wellness hoteleket is.

A szekcióban évente legalább két alkalommal terveznek szakmai eseményeket szervezni a tagoknak, emellett egészségturisztikai marketingprojektek megvalósítására, valamint speciális üzemeltetési kérdések feldolgozására fókuszálnak.

A gyógyszállodák szorosan együttműködnek a települések TDM szervezeteivel is. Mivel a feladat és a lehetőségek sokrétűek, ezért gyakorlott szakembert kértek fel a szekció összefogására, vezetésére H. Horváth Orsolya személyében. A Hévízi Turisztikai Kft. ügyvezetője Hévízről irányítja a szekció munkáját.

H. Horváth Orsolya

Fotó: turizmus.com

"A szekció már a hivatalos megalakulása előtt intenzív munkába kezdett" - számolt be az indulásról H. Horváth Orsolya szekcióvezető.

"Első projektünk a Budapest Brandbook mintájára egy országos Spa Brandbook megalkotása volt. Ebbe a munkába bevontuk a Szövetség gyógyhotel tagjait, az anyagba beépítettük az érintettek szakmai véleményét és egy szűkebb szakértői körben formáltuk véglegessé. A Spa Brandbook gyakorlati alkalmazhatóságáról, a külpiaci marketingtevékenységhez tartalommal szolgáló összefoglalóról az MSZÉSZ egyeztetést indított stratégiai partnerével, a Magyar Turisztikai Ügynökséggel. A Szövetség bízik benne, hogy a szakmai tartalom hatékonyan tudja segíteni a marketing erőfeszítéseket, a leendő külpiaci kampányokban, amelyek az egészségturizmust érintik és számos vidéki desztináció esetében kiemelt jelentőséggel bírnak" - fogalmazott H. Horváth Orsolya.

Az első szakmai rendezvény, ami a szekcióhoz kötődik, sikeres volt. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ meghívására spa tematikával egészítették ki Budapest turisztikai workshop-jait Moszkvában és Szentpéterváron, néhány nappal ezelőtt. A témák és termékek újszerű összekapcsolása jól vizsgázott mind az orosz utazási szakma, mint a hazai résztvevők visszajelzései szerint, így további hasonló együttműködések várhatók a jövőben.