Gyöngyösön mutatkozott be „A borok világa”

Forrás: turizmus.com

 -1. november 30. 00:00

Mintegy hatvan vendég részvételével zajlott le április 6-án Gyöngyösön, a Bori Mami gasztrobisztróban a Louis Vuitton Moet Hennessy „A borok világa” elnevezésű nemzetközi borvacsora.

A rendezvényt az LVMH támogatta, a cég képviselője pedig előadást tartott a menüben szereplő új-zélandi Cloudy Bay, az argentin Terazzas és a spanyol Bodega Numanthia borokról. Az italokat Nagy Attila séf ételeivel párosították. A hideg előétel kecskesajt, spárga, zöld eper volt pisztáciával, a meleg előétel, a folyami rák házi csipetkével és sózott fogassal, ezeket követte a két főétel, a siroki mangalica, kucsmagomba, burgonya nudli, valamint a pásztói marhafartő és farok karalábéval és polentával. A Pater félkemény és Ranolder kemény sajtok után csokoládés desszertet szolgáltak fel. „Az ilyen méretű rendezvény nem jellemző vidéken, nagyon örülünk, hogy éppen nálunk, a Bori Mami gasztrobisztróban tartották. Bízom benne, hogy ez elismerése annak a munkának, amit 2014 óta folytatunk Gyöngyösön” – mondta Sándor Béla tulajdonos.

A hideg előétel: kecskesajt, spárga, zöld eper, pisztácia

Fotó: turizmus.com

A rendezvényen mintegy hatvan vendég vett részt, köztük a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Bortársaság képviselői. Olyan illusztris vendégek voltak jelen többek között, mint Molnár B. Tamás, Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa, Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke, Lőrincz György borász és Kovács László, az MVI elnöke.

Mint Sándor Béla elmondta, rengeteg pozitív visszajelzést kapott a rendezvényről. Folyamatosan terveznek ehhez hasonló vacsorákat, elképzelhető, hogy a következő majd a pezsgő témakörét járja körbe.

A borvacsora helyszíne, a Bori Mami gasztrobisztró

Fotó: [forrás]