Győr és Pannonhalma is applikációt fejlesztett

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2016. március 07. 14:30

Közös, 70 négyzetméteres standdal jelent meg az idei Utazás Kiállításon Győr és Pannonhalma, hiszen a két település fizikai és szellemi értelemben is közel áll egymáshoz: a távolság mindössze 20 kilométer közöttük, a turisztikai attrakciók fejlesztéséről mindkét helyszínen kreatívan gondolkodnak.

Jakab Petra, Győr idegenforgalmi referense sajtótájékoztatójukon bejelentette, hogy a város a csoportos és az egyéni turisták számára is újdonsággal készül. A buszos turizmus helyzetét megkönnyítendő, 8 autóbusz számára alkalmas, ingyenes parkolót alakítottak ki, amely március elejétől használható a megújult Dunakapu tér alatti buszos ki- és beszállóhely, valamint a belváros közvetlen közelében. Az egyéni vendégek számára jó hír, hogy a várost egyedi aspektusból megmutató, tematikus városnéző túrákat teljesen megújították, a programok magyar és német nyelven indulnak, azokra jelentkezni a látogatóközpontban lehet. Aki inkább egyénileg szeretné felfedezni Győr városának legendáit, azt új okostelefonos turisztikai applikáció (Élménytúra Győrben) vezeti végig szórakoztató formában a nevezetességeken. Az audioguideként funkcionáló, a www.freetouristguide.hu által kifejlesztett alkalmazás 3 nyelven érhető el, és egyfajta programajánlóként működik, hiszen a környéken lévő kiállításokra, vendéglátó- és szórakozóhelyekre is felhívja a figyelmet.

 

A standon – amelyen a legújabb kiadványokat is megtalálták az érdeklődők – szerencsejáték sarkot rendeztek be, valamint Hugo,a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalaállata is bemutatkozott.

„Pannonhalma – ahol a város és a főapátság közös erővel munkálkodik a turisztikai attrakciók fejlesztésén - az idei Szent Márton évvel eddigi legnagyobb spirituális vállalkozásába fogott. Konferenciákkal, koncertekkel, családi és ifjúsági programokkal, borkóstolási lehetőséggel hívunk találkozásra és beszélgetésre minden érdeklődőt” – hangsúlyozta Kormos Péter, a Pannonhalmi Főapátság kommunikációs vezetője. A 30 programeseményből álló tematikus év mottója: Közösségben vagyunk.

Pannonhalma új applikációja a március 18-án megnyíló „Osztás 10x10” fotókiállítás során mutatkozik be, minden fényképhez tartozik ugyanis egy, a fotón lévő személy életét bemutató mini videó, melyet az alkalmazás segítségével lehet megtekinteni. Az applikációt a későbbiekben szeretnék továbbfejleszteni, hogy segítségével az egész főapátság interaktívan bejárható attrakcióvá válhasson.