Gyorsabban épülhet meg a vízi élménypark Győrött

Forrás: turizmus.com

 2019. február 15. 10:03

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint ez a turisztikai beruházás több szempontból is egyedi elbírálást kaphat a hatóságoknál.

A projekt az új vízi élménypark megvalósítása mellett a meglévő gyógy- és élményfürdő felújítását és bővítését tartalmazza. A beruházás a Modern városok program keretében valósul meg Győrben, összértéke 8,5 milliárd forint. A kivitelezés várhatóan 2020-ban fejeződik be.

A legszembetűnőbb az a hatalmas szódásszifon, amely tulajdonképpen az óriáscsúszdák állványa és lépcsőháza. Ezzel az építménnyel egyedivé, Győrrel könnyen azonosíthatóvá szeretnék tenni a fürdő látképét.

Az elképzelések szerint a park nem csak a mintegy 30 méteres, este kivilágított szódásszifonnal, de számos más látványos attrakcióval is szeretne emléket állítani a magyar tudósoknak és találmányoknak.

A győri vízi élménypark látványterve

Fotó: gyorplusz.hu

A koncepcióterv szerint az épület előtti Fürdő tér is átalakulna, vendéglátóegység létesülne, teraszok, utcabútorok tennék hangulatosabbá a fogadóteret. A meglévő fürdőépület mellett – az elavult sátras uszoda helyett - egy új fedett uszoda épülne, 21-szer 25 méteres úszó- és 13,5-ször 8 méteres tanmedencével. Nyári időszakban az uszoda üvegfalának egy része megnyitható, vagyis a medencetér a strand területével össze is kapcsolható.

A meglévő termál- és élményfürdő gyermekrészlege is bővül, méghozzá három szinten, de egy légtérben, magába foglalva az emeleti csúszda indulót és pihenőt, a földszinti száraz játszóteret és az alsó szinten lévő medenceteret. A fürdő keleti oldalán egy önálló, kör alaprajzú, kétszintes pihenőépületet is terveznek.

A mostani kormányhatározat megengedi, hogy az élményfürdő 25 különböző ingatlanon terpeszkedjen el, a hatóságoknak pedig extra rövid időt hagytak az engedélyezésre.