Gyorsvasút vezet majd a sanghaji Disneylandbe

Forrás: MTI

 2014. július 31. 13:46

A repülőtérről és más városokból is gyors elérhetőséget biztosítva bekötik a kínai gyorsvasúthálózatba a várhatóan jövőre megnyitó sanghaji Disneylandet.

A Kína szárazföldi területének egyetlen Disneylandje a tervek szerint külön megállót kap majd a keleti Putung városrészben - ismertette a terveket a sanghaji önkormányzat vasúti hivatala. A nagysebességű, akár óránkénti 300 kilométeres sebességgel is közlekedő vonatoknak köszönhetően a vidámpark percek alatt elérhető lesz mind a Putung repülőtérről, mind pedig a Hungcsiao vasútállomásról, kifejezetten a Disneyland miatt városba látogatókat szolgálva. Egyeztetés folyik egy Disney-expressz létrehozásáról is, amellyel a szomszédos tartományok városainak lakóit vonzanák az élményparkba; első körben 17 város hálózatba kötése a terv.

A Disneyland könnyebb elérését a közlekedési hatóság korábban a 11-es metróvonal kiterjesztésével is segítette. Ennek érdekessége, hogy a vonatok belseje és külseje Disney-mesékből ismert figurákkal tarkított, a szintén mesevilágot idéző megállót pedig a városlakók maguk választhatták ki egy internetes szavazás során.
Az 5,5 milliárd dolláros befektetéssel épülő Disneyland ezer hektáron várja majd a látogatókat, és egy 1730 hektáros turistaövezetet is terveztek köré. A témapark a Magic Kingdom mesevilágát kapta központi motívumaként, alapvetően ugyanakkor a kínai kultúrát és ízlésvilágot, a kelet-ázsiai országban kedvelt mesefigurákat, motívumokat és karaktereket veszi alapul.