Hagyománnyá válhat a Makói Hagymás Csücsür Ünnep

Forrás: turizmus.com

 2023. március 07. 14:56

A Makó és Térsége Turisztikai Egyesület reményei szerint ezentúl minden évben megrendezik a Makói Hagymás Csücsür Ünnepet, amelyre először a múlt hétvégén került sor.

Március 4-én, szombaton, a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület szervezésében először került megrendezésre a Makói Hagymás Csücsür Ünnep a Hagymatikum Fürdő előtti Makovecz téren.

A hagyományőrző, gasztronómiai esemény ősi magyar ételünk, a csücsür köré épült, amely egy darált hússal töltött tészta. A finomság igazi makói hagymával készítve nyújtott még magasabb ízélményt. A csücsür illata mellett honfoglalás kori üstben készült forralt bor illata töltötte meg a levegőt. Emellett a rendezvényen helyi termelők is bemutatkoztak portékáikkal: fából készült termékek, textíliák, dísztárgyak mellett házi hústermékek, sajtok, édességek megvásárlására is lehetőséget nyújtott az ünnep.

A szombati programon az apátfalvi Bökény Népe Egyesület és az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazi jurtákat állított, amelyek hamisítatlan honfoglalás kori hangulatot idéztek.

Az eseményre ellátogatók többek között kipróbálhatták a kereten szövés, a paraszt kaskötés és a csuhézás fortélyait, Pátfolvai parasztolimpián próbálhatták ki magukat, valamint íjászaton is részt vehettek.

A látogatók ősi mesterségekkel is ismerkedhettek

Fotó: Makó és Térsége Turisztikai Egyesület

A Makó és Térsége Turisztikai Egyesület reményei szerint a Makói Hagymás Csücsür Ünnep az idei követően az elkövetkezendő években is megrendezésre kerül, és hagyománnyá válik Makó városában.