Reagáltak a hivatalok a videóban lebuktatott Hajós utcai bár lehúzós módszerére

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 24. 11:50

A VI. kerületi polgármester és a Budapest Brand nZrt. vezetője is reagált a Hajós utcai bár lehúzós akciójára, amelyet egy szlovák vlogger tárt fel és tett közzé.

Az előzmény: nagyon csúnyán lehúzták a Hajós utca egyik bárjában az egyik ismert szlovák vloggert; PPPeter a legrosszabbra értékelt kelet-európai kocsmákba, éttermekbe látogat el többnyire. Rejtett kamerával indultak most is leleplezni a túlszámlázós csalást: hamar ráakadtak két nőre, akik a lehúzós kocsmába vezették őket. Végül majdnem 90 ezer forinttal lettek rövidebbek.

Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója videóban hívta fel a figyelmet a veszélyekre, és mondta el véleményét a történtekről, valamint matricát is felragasztott a látogatóknak szánt szöveggel az üzlet kirakatára.

Ezzel a matricával ad tanácsot a Budapest Brand Nzrt. a külföldi turistáknak, hogyan kerüljék el a lehúzós bárokat

Fotó: Budapest Brand

"Budapest kétségtelenül Európa egyik legcsodálatosabb városa, ahová látogatók milliói vágynak évente. Azt azonban mindannyian tudjuk, hogy a világon mindenhol, ahol vannak turisták, sajnos akadnak olyan csalók is, akik a gyanútlan, az országot nem ismerő külföldieket próbálják becsapni. Óriási köszönet PPPeter szlovák Youtubernek, aki leleplezte a turistákat átverő budapesti bárt. Budapesten számos nagyszerű kocsma és kávézó várja a látogatókat. Mielőtt azonban belépnétek egy konkrét helyre, javasoljuk, hogy ellenőrizzétek a Tripadvisoron található megjegyzéseket. Megfontoljuk a szükséges lépéseket az ügyben. Budapest üdvözöl minden látogatót és nagyon szép itt tartózkodást kíván!" – üzeni a külföldi turistáknak közleményében a Budapest Brand nZrt. Faix Csaba személyes üzenete az alábbi videóban nézhető meg.

Előzőleg, kedden, már a VI. kerületi polgármester, Soproni Tamás is reagált a történtekre. Mint közösségi oldalán írta, "a videó alapján a lehúzás célpontjai külföldi férfiak, akiket magyar lányok hívnak be a helyre, ahol egymás után rendelik az italokat (a videóban kb. 20 perc alatt 8 felest, 2 pezsgőt és 2 kólát), majd a közel százezres számlát a külföldiekre verik. Ezt persze csak készpénzben fizethetik."

A polgármester szerint egy ilyen hely nemcsak a saját reputációját, de a többi Hajós utcai vendéglátóhelyét, sőt egész Terézvárosét csorbítja, ezért a terézvárosi rendészet a következő időszakban fokozott jelenlétet biztosít a Hajós utcában, a kereskedelmi osztályuk fokozott rendszerességgel fog szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végrehajtani a környék vendéglátóhelyein. Soproni Tamás azt is írta, hogy bejelentést tesz a NAV-nál, mert a videóban látszik, hogy a vendégeknek nem adták meg a kártyás fizetés lehetőségét, a tisztességesnek nehezen nevezhető árképzés miatt pedig levélben fordul a fogyasztóvédelemhez, és kéri a vendéglátóhely gyakorlatának ellenőrzését.

A szlovák vlogger által forgatott, augusztus 22-én közzétett eredeti videó itt látható, amelyet szerda délig már több mint 180 ezren láttak.