Halászcsárda nyílik a Tisza Gyöngyében

Forrás: delmagyar.hu

 2018. október 26. 10:13

Újraéled az egykori legendás Tisza Gyöngye Szegeden: halászcsárda és rendezvényterem lesz a felső szintjén. A kivitelezők már dolgoznak, jövő májusra tervezik a nyitást.

A több mint egy évtizede üresen álló Tisza Gyöngye alsó szintje már nyáron megnyitott szabadtéri diszkóként, a második szinten pedig halászcsárdát és rendezvényházat alakítanak majd ki. Az 1100 négyzetméteres területet a vendéglátással és ingatlanhasznosítással foglalkozó Middie-East Food Kft. vásárolta meg pályázati és saját forrásból. A tervek szerint 2019 májusában meg is nyithat a létesítmény, az étterembe már keresik a konyhafőnököt.

A Tisza partján álló ingatlanban hagyományos halászcsárdát nyitnak majd, ami attól lesz más, mint a többi, hogy újhullámos ételek is helyet kapnak az étlapon. „Első körben kétszáz fős éttermet alakítunk ki, amelyet egy 220 négyzetméteres konyha szolgál majd ki. A későbbiekben azonban tervben van a tetőterasz megnyitása is” – mondta el Róvó Richárd ügyvezető igazgató.

A Tisza Gyöngye több mint egy évtizedig üresen állt

Fotó: delmagyar.hu

Az új vendéglátóhely stílusáról annyit árult el: elhelyezkedésének megfelelően elsősorban a „kockás abroszos" vonal lesz rá jellemző, mindezt azonban modern köntösbe csomagolják.