Hamarosan befejeződnek az Apátsági Major Látogatóközpont építési munkálatai

 2014. május 22. 15:52

Végéhez közelednek a pannonhalmi Apátsági Major Látogatóközpont építési munkálatai. Az Európai Uniós pályázati forrásból megvalósuló beruházással új, multifunkcionális látogatóközpont nyílik Pannonhalmaszívében, és a pincerendszer is kiállítótérré válik.

Hamarosan befejeződnek az Apátsági Major látogatóközpont építési munkálatai Pannonhalmán. A nemrég még leromlott állapotban lévő, műemléki védettségű, 18. századi barokk majorság külső felújítása befejeződött, a falak és a tetőszerkezet munkálatai már befejezésre kerültek, az összes homlokzati nyílászáró beépítése megtörtént. A belső terek burkolása befejeződött, és a festési munkálatok is befejezésükhöz közelítenek. A gépészeti és elektromos szerelések elkészültek, a szerelvények, lámpatestek felszerelése folyik. A padlástéri gépházakban az összes gépészeti és légtechnikai berendezés a helyére került, a beüzemelésük folyamatban van.

A még tavaly ősszel lefúrt 55 db talajhő-hasznosító szonda hőszivattyúi is a komplett gépészeti szerelvényével együtt beépítésre kerültek, a hőszivattyús rendszer beüzemelése a napokban szintén megkezdődik. Az udvar tereprendezése, díszburkolattal ellátása és parkosítása jelenleg zajlik, befejezésükre hamarosan sor kerül. A pincerendszer felújítása elkészült, a kiállítás berendezés megkezdését várja.

A Pannonhalmi Apátsági Major Látogatóközpont 2014 nyarán nyitja meg kapuit.