Hamarosan megnyit a Virtuális Természettudományok Otthona

Forrás: itthondeldunantulon.blog.hu

 2014. október 24. 23:08

A Magyar Tudomány Napján, november 4-én kerül sor az alsómocsoládi Kölyök Fészek Erdei Iskola keretein belül működő Virtuális Természettudományok Otthona ünnepélyes megnyitójára – írta az itthondeldunantulon.blog.hu.

A természettudomány játékos megismerését interaktív táblák, logikai játékok és modern eszközök segítik. A termekben a gyerekek izgalmas eszközökkel és kreatív feladatokkal találkozhatnak. A földszinten növényeket, állatokat, ásványokat és tudományos eszközöket bemutató interaktív kiállítások várják a látogatót.

 

Fotó: Oktatóközpont (http://www.panoramio.com/photo/89318912)

Felérve az emeletre következik a Rejtélyek szobája: a kreativitás és a csapatmunka eredményeként megfejthetjük "Az Űr titkait", rájövünk, hogy "Minden mindennel összefügg", így a "Rubik-teremben" mindenre megoldást találunk.

A program, november 4-én, 10 órakor kezdődik, ahol a Magyar Tudomány Napja alkalmából előadást tart Zombori Ottó csillagász, valamint Hollósy Ferenc biológus is. A programot svédasztalos ebéd zárja, melyet egy csapatépítő játék követ a Rejtélyek szobájában.

http://itthondeldunantulon.blog.hu