Hamarosan nyílik a megújult Hadik

Forrás: turizmus.com

 2016. augusztus 24. 15:39

Száz éve egy volt a sok budapesti kávéház közül. Később a közelben lakott Karinthy és családja, valamint zseniális művészekből, írókból álló baráti köre tette híressé. Ma egyike a felpezsdült Bartók Béla út kedvelt helyeinek.

A Gárdonyi tér és a Bartók Béla út sarkán emelkedő több mint 100 éves épület alsó üzlethelyisége volt már Szivárvány áruház és cipőbolt is, hogy aztán pár éve ismét vendégeket fogadjon. Amikor a szerdai sajtótájékoztatón ott játunk, még festettek, fúrtak, faragtak.

Ahogyan Bosznai Tibortól, az ügyvezető bérlőtől megtudtuk, nem szeretnék a kávéház nevet használni, mert ez a fogalom ma már mást jelent, mint annak idején. Hangsúlyt fektetnek a gasztronómiára is, a Gundel volt szakácsa, Apor Bálint lesz a séf. Magyar és nemzetközi, trendi konyhát visznek majd, a környékhez illő árakon.

A felújításhoz sok segítséget kaptak Karinthy Mártontól, a nagy író unokájától és a kerületi önkormányzattól is. A Hadik – ahogy a közelmúltban – most is jószomszédi együttműködést alakít ki a mellette működő Szatyor bárral, melynek neve, és ezt talán kevesen tudják, éppen Karinthytól származik.

A 30 milliós beruházással megszépült Hadik szeptember 5-én már a próbaüzem időszakát éli, 7-én, 8-án és 9-én pedig Esterházy Péter emlékműsorral, slam poetryvel, koncertekkel, szabadtéri grill partival és kézműves sörök csapolásával készülnek a premierre.

Fotók:  hadikkavehaz.com