Hamarosan újra lesz Ramada szálloda Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 12. 11:47

A Ramada by Wyndham Budapest City Center a főváros szívében, a Petőfi Sándor utca 14. szám alatt nyitja meg kapuit a Wyndham Hotels and Resorts leányvállalataként.

Az 52 szobás, négycsillagos boutique szálloda – melynek nyitását őszre tervezik – főként az egyéni turistákra fókuszál. Vendégeinek a Ramada-előírásoknak megfelelő, letisztult, de különleges, a piros szín minden árnyalatát megmutató dizájnnal kíván egyedit nyújtani.

A reggeliztető letisztult dizájnjában is felbukkan a piros szín

Fotó: Ramada Budapest CC

A Szapáry-udvarként ismert patinás épület – mely nevét Szapáry Gyula egykori miniszterelnökről kapta – kevés mozgásteret nyújtott a tervezőknek, ezért a szobák mellé emeletráépítéssel alakítottak ki egy impozáns roof top bárt, ahol a reggeli kiszolgálása után este bisztró jellegű étteremmel és különleges borkínálattal várják majd nemcsak a szállodai, de az utcáról érkező vendégeket is.

A 6. emeleti tágas, fedett és nyitott tereket egyaránt biztosító vendéglátó egység célcsoportjai az egyéni vendégek mellett olyan cégek és üzletemberek is, akik találkozóikat, rendezvényeiket szeretnék elegáns, de mégis barátságos, kellemes környezetben tölteni.

A szobabelső is a Ramada-előírásoknak megfelelő dizájnt követi

Fotó: Ramada Budapest CC

A munkálatokat a Szapári Udvar 14 Zrt. 2018 tavaszán kezdte el, a beruházó az ERD Otelcilik Turizm Yatirim török családi vállalkozás, amely Rodostó (Tekirdag) mellett, a Márvány-tenger partján 2012-ben nyitott, és azóta is sikeresen üzemeltet 5*-os kategóriában egy Ramada szállodát.

A beruházó Erdogan család portfóliójába tartozik egy 3*-os szálloda is, szintén Tekirdag tengerpartján. (A névazonosság ellenére a befektető nem áll rokoni kapcsolatban Recep Tayyip Erdogan török köztársasági elnökkel.)

A Ramada by Wyndham Budapest City Center kulcspozícióinak betöltése folyamatban van, a ház vezetője Bődi Ivett.