"Harci" kutyák a Corvin Hotel üzleti reggelijén

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. február 12. 12:49

Félelmekről, eredményekről és a cég működését meghatározó szemléletről is szó esett a Corvin Hotel Budapest üzleti reggelijén, ahol a ház leendő igazgatóját is bemutatták.

„Nézzünk szembe a félelmeinkkel” – kezdte köszöntőjét Budea Ildikó, a Corvin Hotel Budapest**** igazgatója azon a kötetlen, a cég működése mellett annak filozófiáját is megmutató üzleti reggelin, melyet partnereiknek rendeztek február 12-én a szállodában. A sikeres 2018-as év után az igazgató tartott ugyanis a 2019-es évtől, hiszen a piac folyamatosan bővül, sorra nyílnak az újabbnál-újabb, szebbnél szebb szállodák a környéken.

A Corvin Hotel hangulatos kertje

Fotó: Corvin Hotel

A több lábon állásnak és a jó stratégiának köszönhetően félelmeik azonban nem igazolódtak, sőt, saját magukhoz és a környéken lévő szállodákhoz képest is jelentős növekedésnek örülhettek. Budea Ildikó szerint ez elsősorban munkatársaiknak köszönhető: a fluktuáció csak részben érintette őket, csapatuk elkötelezett, egyes kollégáik a nyitás óta kötelékükben dolgoznak. A vendégvéleményekből is kitűnik, hogy a visszatérő vendégek aránya egyre magasabb.

Az idei január szintén jobban sikerült a vártnál, és a február is nagyon jól indul, tehát a tavalyi sikerek után az idei évkezdéssel is elégedettek.

Az adatok valóban biztatóak: 2018-ban 45 000, 2019-ben 46 800 vendégéjszakát realizáltak. Januárban 55 százalékos volt a szálloda telítettsége.

A háromcsillagos Sissi szárnyban 44, a négycsillagos Corvin szárnyban 42 szobát kínálnak

Fotó: Corvin Hotel

Budapest első dualbranded szállodája

„Szeretünk elsők lenni” – folytatta az igazgató, utalva arra, hogy öt éve, a háromcsillagos Sissi Hotel és a négycsillagos Corvin Hotel összeépítésekor tulajdonképpen a főváros első dualbranded szállodájává váltak, ami szintén jó stratégiának bizonyult, hiszen árban és elvárásokban többféle vendégkörnek meg tudnak felelni.

A háromcsillagos Sissi szárnyban 44, a négycsillagos Corvin szárnyban 42 szobát kínálnak, az út túloldalán lévő Corvin Residence pedig 5 tágas apartmant rejt a hosszú tartózkodású vendégeknek. Recepciójuk és a reggeliztetőjük közös, saját kerttel és 3 rendezvényteremmel is rendelkeznek, ezek 100, 40 és 20 férőhelyesek.

Szoba a Sissi szárnyban

Fotó: Corvin Hotel

Elhangozott az is, hogy a Hotelstars Union minősítő bizottsága február 11-én megerősítette besorolásukat és csillagjaik számát, ami nagy örömükre szolgál, csak úgy, mint a bizottság által is értékelt színvonalemelkedés mindkét szálloda esetében.

 

Igazgatóváltás a szálloda élén

A hivatalos program végén Budea Ildikó fontos bejelentést tett: február közepétől a ház igazgatói teendőit Borsos Éva veszi át, ő pedig tanácsadóként folytatja pályafutását a cégcsoporton belül. Boros Éva 20 éve dolgozik a több szállodát (Corvin Hotel Budapest****, Bakony Hotel***, Villa Luef ) és a Kult-Turist ITH Kft.-t magában foglaló ITH Hungary cégcsoport kötelékében.

Az esemény további részében izgalmas programra került sor: #CHARLIEANDEMILY bemutatót tartottak két mentett, örökbefogadásuk óta számos képzésen átesett bull típusú kutya segítségével, eloszlatva a kutyákkal, harci kutyákkal kapcsolatos tévhiteket és bemutatva az állatmentők szívszorító, mégis örömteli munkáját.

A kötetlen programot tombola, ízletes fogásokat felvonultató üzleti reggeli és háznézés zárta.