Hard Rock Hotel nyílik Budapesten

Forrás: Napi.hu

 2017. május 18. 10:05

A pesti bulinegyed közepén nyílik meg a régió első Hard Rock hotelje. A seminole indiánok által birtokolt világcég egy 133 szobás, négycsillagos szállodát avat várhatóan 2019 elején.

Berlinnel, Londonnal és Máltával  szinte egy időben nyitja meg kapuit a budapesti Hard Rock Hotel. A floridai székhelyű és az ottani seminole indiánok  tulajdonában levő hálózat erőteljes európai terjeszkedésében Budapest különlegesnek számít, hiszen az ide tervezett 133 szobás négycsillagos hotel a lánc többi tagjánál kisebb lesz, és ebben nem nyitnak Hard Rock Cafét - ez ugyanis már évek óta működik a belvárosi Vörösmarty téren. Ezt franchise rendszerben egy lengyel vállalkozó üzemelteti.

A Budapesti szálloda a VI. kerületben az Ó utca és a Nagymező utca sarkán, az  egykori Instant szórakozóhely területén lesz. Egy épületet teljesen lebontanak, a Nagymező utcai frontot viszont meghagyják - mögé kerül majd a hotel új szerkezete.

A szobák átlagos mérete 25 négyzetméter lesz. A hotel alatt egy 70 férőhelyes garázst is kialakít a beruházó Rockwood Kft.. A budapesti bulinegyed központjának számító helyszínhez egy étterem, egy kis konferenciaközpont és egy ajándékbolt is csatlakozik majd.

A Hard Rock már évekkel ezelőtt meg akart jelenni Magyarországon. A bezenyei kaszinóváros, a Euro Vegas létrehozásában vettek aktívan részt - értesülések szerint pénzt is fektettek a szórakoztató komplexumot jegyző osztrák-magyar cégbe, ám a beruházás meghiúsult.

 

 

A Hard Rock immár 74 országban működtet 174 kávézó-éttermet, 11 kaszinót és hoteleket. A hotelek európai láncához egyelőre egy Tenerifén és egy Ibizán működő hotel tartozik. Londonban jövőre adnak át egy 900 szobás új szállodát, amely a Hyde Park szélén, a Marble Arch tőszomszédságában épül. Két évre rá a berlini és a máltai hoteleknél rendezhetnek avató ünnepséget. Az előbbi a hírneves Checkpoint Charlie közelében nyílik majd 370 szobával és ugyanilyen nagyságú lesz a máltai hotel is.