Harkányi szállodát ajánlottak fel karanténkórháznak

Forrás: turizmus.com

 2020. március 17. 17:55

A koronavírus elleni védekezés segítésére 105 szobás hotelt ajánlott fel Nagy Elek, a Stelius Befektetési Zrt. igazgatótanácsának elnöke, amelyet karanténkórházként használhat az Operatív Törzs.

A Pintér Sándor belügyminiszternek eljuttatott március 17-i levelében Nagy Elek, a Stelius Befektetési Zrt. irányítása alá tartozó harkányi Baranya Hotelt ajánlotta fel az Operatív Törzs járványügyi munkájának támogatása céljából. A 105 szobás hotelt teljes kapacitásával és szolgáltatásaival az Operatív Törzs karanténkórházként is használhatja a védekezés során – derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

Karanténkórház lehet a harkányi szállodából?

Fotó: Hotel Baranya

A járvány mindenkit, magánembereket és cégvezetőket egyaránt érint, hosszú távú gazdasági hatásai bár egyelőre kiszámíthatatlanok, annak modellezésére a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is intenzív vizsgálatokat folytat – írták. Nagy Elek a BKIK elnökeként is különös figyelmet szentel a járványnak, és annak vállalkozásokat érintő hatásaira. Ezért is indítottak el egy széleskörű hatásvizsgálatot.

Jelen pillanatban, a járvány ezen szakaszában közös felelősségünk, hogy lehetőségeinkhez mérten részt vállaljunk a koronavírus elleni védekezés feladataiban” – hívta fel a figyelmet Nagy Elek az Operatív Törzsnek tett felajánlása kapcsán.