Harmatos virág torta, zöldalmára hangolva

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 18. 13:06

Az idei Országtorta-győztes Szó Gellért és testvére, Dániel újabb édes kompozícióval lepte meg rajongóit, ezúttal a Hotel Eger & Park Hotelben néhány hónapja működő cukrászatukban.

Az utóbbi évek leggyorsabban felfutó cukrász karrierje a tősgyökeres salgótarjáni testvérpáré, akik édesanyjukkal együtt először szülővárosukban, majd Egerben nyitottak kimagasló színvonalú cukrászdát és pékséget. Az utóbbi években – Országtorta-győzelmeik révén – mindenki megismerhette a nevüket. Ma már a szakmai berkeken túl is hírértékű, ha kirukkolnak egy-egy új süteménnyel.

A patinás egri szállodában, májusban nyílt üzletükben ugyancsak megkóstolhatók a francia hatást mutató, de igazi magyar alapanyagokból készült tortáik, péksüteményeik és fagylaltjaik. Mindegyik kézműves termék, és csak valódi, minőségi alapanyagokból dolgoznak, amint az a napokban rendezett nyilvános tortapremieren is elhangzott.

Nemcsak Egerből, de jóval messzebbről is érkeztek a vendégek, hogy elsőként kóstolják meg a Harmatos virágot, amelyik a legújabb tortájuk. Zöldalma a meghatározó összetevő, ezt hangsúlyozza ki a világoszöld zselés bevonat is.

 

A Hotel Eger & Park, valamint számos más turisztikai vállalkozás tulajdonosa és ügyvezetője, Harmati László volt az, aki, megpillantván az egyik süteményüket egy szakkiállításon, felajánlotta a fiatal szakembereknek, hogy nyissanak cukrászdát az egyik egri szállodájában. A szakmai együttműködés azóta is gyümölcsöző, a cukrászda szinte állandóan telt házzal üzemel.