Harminc éves a Kaltenberg

Forrás: turizmus.com

 2015. október 24. 22:36

Harminc éve nyílt meg a Kaltenberg söröző és étterem, amely egyike volt – a már izmosodó Demján-birodalom égisze alatt – az akkor még oly kevés hazai vegyesvállalatnak, és az első hazai, sörfőzővel egybeépített étteremnek vallhatta magát.

Papp Dénes ma is az étterem tulajdonos-ügyvezetője, ahogy oly sok éve. Ma már fia, Papp Dániel is igazgató. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen megjelent és beszédet mondott Demján Sándor, és az akkori Skála-vezérkarból is számosan eljöttek. Megjelent a rendezvényen Luitpold von Bayern herceg a hajdani tulajdonosi kör képviseletében, valamint Habsburg György is.

Sokan megemlékeztek a Papp vendéglátós-dinasztia alapító tagjáról, Papp Endréről, aki annak idején a Mátyás pincét is vezette, nagy szakmai és közönségsikerrel, Bécsben és Budapesten egyaránt. A vendégseregben számos hírességet, politikust, művészt, a tudományos élet vezető személyiségeit lehetett látni.

 

A 360 főt egyszerre befogadni képes Kaltenberg szinte teljesen megtelt a meghívottakkal, akiket nosztalgia menüvel, valamint bajor és magyar élő zenével vártak. A résztvevők megkapták emlékbe az első étlap másolatát, azon még 64 forintba került a wesztfáliai sóder, 29-be pedig a Szerelmi gödröcskék nevű desszert. Egy üveg tokaji aszú pedig 219 forintba…

A régi klasszikus fogásokból szemezgettek most a séfek, megidézve, milyen is a rántott titok bajorosan, a sváb pecsenye, meg az igazi stíriai metélt.

A Kaltenberg mai erőssége elsősorban a csoportos és üzleti turizmus. Céljaik között szerepel az étterem klasszikus hagyományainak megőrzése és a gasztronómiai megújulás.