Három év alatt 26 milliárdból fejlesztenek két Erzsébet-tábort

Forrás: MTI

 2017. március 20. 12:19

Összesen 26 milliárd forintot költ a kormány a zánkai és fonyódligeti Erzsébet-tábor fejlesztésére 2019-ig. A cél, hogy 21. századi körülményeket teremtsenek a gyerekek táborozásához.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint még idén egymilliárd forint költenek a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor fejlesztésére. Jövőre további 8,55 milliárdot, 2019-ben pedig 16,45 milliárdot fordítanak a két táborra. A támogatást a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány mint a táborhelyek tulajdonosa kapja.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 csatornának azt mondta, hogy a zánkai és a fonyódligeti táborban 21. századi körülményeket teremtenek. Mindkét helyen megújulnak a szálláshelyek, Fonyódligeten új épületeket is emelnek, megújulnak a közösségi terek, a konyha, az étkező, a parkok, lesz vizes játszótér, Zánkán felújítják a táborhoz tartozó kikötőt is.

A felújítások és korszerűsítések, a tervezett fejlesztések eredményeként kétszer annyi gyerek üdülhet majd a két táborban – közölte az államtitkár.