Három év után bezár a Tisza-tó közkedvelt étterme

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 27. 07:25

Október elsejével bezár Tiszafüreden a Mariska Étterem, amely alig hároméves működése során országos ismertsége és elismertségre tett szert.

Gasztro- és családtörténetet írt a Mariska, ahol előtérbe kerültek a lassan feledésbe merülő vagy a konyhában már alig használt alapanyagok, ahol a vendégek asztalára tálalt specialitások a helyi termelők és kézművesek étkezéshez, gasztronómiához kapcsolódó viszonyát is jól tükrözték – írja a Sokszinuvidek.hu.

"A Mariska ebben a működési formában Tiszafüreden, velünk, ebben a koncepcióban bezár. Alig 3 év alatt megálmodtuk, megvalósítottuk és elismertté tettük a Mariskát, amivel feltettük Tiszafüredet, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét és a Tisza-tavat a modern gasztronómia országos térképére. Elértük, sőt túlteljesítettük a személyes és üzleti céljainkat, elégedettek és boldogok vagyunk, hogy maradéktalanul sikerült" – írták Facebook oldalukon.

A tulajdonosok bevallása szerint feltették Tiszafüredet a modern gasztronómia országos térképére

Fotó: Facebook / Mariska Étterem

Mint fogalmaztak, új álmok jönnek, új célok és fontosabb ügyek, melyeket a következő 3-5 évben meg szeretnének valósítani. Ezért családilag úgy határoztak, hogy a Mariska kezét egy időre elengedik, de igyekeznek további sorsát és a térségben elfoglalt pozícióját jó és értő kezekbe helyezni, tapasztalatukkal, helyismeretükkel szükség esetén segítve azt, aki továbbviszi az éttermet, legyen akár McDonalds, Stühmer cukrászda, fine dining étterem, vagy egy modernebb csárda.

Szeptember 30-án, szombaton kerül sor az utolsó vacsorára a vendégekkel, október 1-jén pedig nemes felajánlást tesz a bezáró étterem.

Az utolsó nap bevételét az UNICEF-nek adják. „Gyertek el október 1-én vasárnap és hacsak egy kávé árával is, de támogassátok az UNICEF munkáját. Az utolsó napi bevételünket felajánlottuk az UNICEF programjainak támogatására" – írták a közösségi oldalon.