Három év után újranyitott a Zsidai Csoport budavári grillétterme

Forrás: turizmus.com

 2023. március 20. 08:39

Három évvel a pandémia miatti első lezárás után újra kinyitotta kapuit a Baltazár Grill a Budai Várnegyedben.

A Zsidai Csoporthoz tartozó Baltazár több, mint egy szimpla vendéglátóhely, a grillétterem mellett egy szállodát és bárt is magába foglal. Míg az egységhez tartozó butikhotel a pandémia alatt is nyitva állt, a grillétterem három év után, idén március 15-én nyitott újra teljes pompájában.

Tavasztól őszig a teraszon is lehet étkezni

Fotó: Zsidai Csoport

A Michelin Guide által ajánlott Baltazár konyhája a híres spanyol Josper Grillre épül. Ételeik a manufakturálisan, kézzel készülő katalán faszenes grillkemencében készülnek, amely például Heston Blumenthal vagy Gordon Ramsay konyháiban is megtalálható.  S ehhez kizárólag a legmagasabb minőségű argentin faszenet használják. Gourmet street food, közösen fogyasztható ételek, komoly húsok, impozáns vegetáriánus választék és magyar klasszikusok szerepelnek az étlapon.

"A Baltazárt Grill egyszerű, becsületes konyhát jelent, erős grill fókusszal. Változatos textúrák, ropogósság és a szaftosság jellemzi a konyhát. Fantasztikus a burgerünk, a steakeknek extra ízt ad a Josper, ráadásul egészséges fogásokkal is készültünk a tudatos vendégeknek" – mondta Zsidai Roy, a cégcsoport vezetője. – A pandémia előtt is sokak törzshelye volt, bízom benne, hogy hamar visszatér a köztudatba és újra régi fényében tündököl majd" – tette hozzá.

A steak katalán faszenes grillkemencében készül a Baltazárban

Fotó: Zsidai Csoport

Az étterem minden nap reggelivel is várja vendégeit, a menüben a frissen sült croissant és az igazi reggeli klasszikusok mellett crocque madame-ja, avokádó toast, Eggs Benedict, Eggs Royal, Shakshuka és egészséges fogások is találhatók.

A Baltazár tavasztól késő őszig romantikus macskaköves terasszal egészül ki.

Mint a lapunkhoz eljuttatott közleményben felhívják rá a figyelmet, a tévhittel ellentétben a budai Várba be lehet hajtani autóval és parkolni is lehet az erre kijelölt utcákon. Az autós a kapunál húz egy kártyát, melyet távozáskor fizetéssel érvényesít a fizetőautomatánál, és egyszerűen kihajt vagy a Bécsi kapunál, vagy a Lovas utcánál.