Három szakember kapott Marencich-emlékplakettet

Forrás: turizmus.com

 2022. november 13. 18:55

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1980 óta kétévente Marencich Ottó-emlékplakettel ismeri el a szakmáért és a szövetségért kiemelkedő tevékenységet folytató szakemberek munkáját. A múlt heti közgyűlésen hárman vehették át az MSZÉSZ elismerését ünnepélyes keretek között.

Az egyik díjazott Szalók Csilla, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás Intézet vezetője, aki nélkül veszélyben lenne az utánpótlásunk, ő a magyarországi önálló felsőfokú idegenforgalmi képzés egyik elindítója, és már több mint 35 éve a szakma kiemelkedő oktatója – hangzott el az MSZÉSZ méltatásában.

Szalók Csilla, a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás Intézet vezetője Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnökkel

Fotó: Tamás Pál

Szintén Marencich Ottó-emlékplakettet kapott Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője. A szállodás szakembernek Debrecen térségében elévülhetetlen érdemei vannak a turizmus fellendítésben, fejlesztésében, a sportturisztikai desztináció kialakításában.

Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnökkel

Fotó: Tamás Pál

A harmadik Marencich-díjazott Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója. Egy nagy múltú vállalat vezetőjeként jelentős lépéseket tesz az utánpótlásképzés, a minőségfejlesztés, a turizmus fejlesztése érdekében, továbbá energiát nem kímélve segíti az MSZÉSZ lobbitevékenységét.

Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója Baldauf Csaba MSZÉSZ-elnökkel

Fotó: Tamás Pál

(Címlapfotó: MSZÉSZ)