Három turistaház újult meg a Pilisi Parkerdőben

Forrás: MTI

 2021. július 02. 20:02

55 millió forint állami támogatással a Pilisi Parkerdő Zrt. három turistaháza újult meg, az Anna-laki pihenőhelyet pénteken adták át.

A kormány 55 millió forintot biztosított a Pilisi Parkerdő Zrt.-nek a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programban. Ebből az összegből három turistaház újult meg: a Czibulka János Kőhegyi Menedékház, a Budakeszi Vadászház és az Anna-laki pihenő – mondta el Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Telkihez közel eső pihenőhelyen tartott átadóünnepségen.

A teljesen felújított Anna-laki pihenőhely

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Anna-laki pihenőt teljesen felújították, kicserélték a bútorokat, modernizálták a kiülőket és az energetikai rendszert. A pihenőhely befogadóképessége tízről huszonkettőre nőtt.

Petényi Mirkó, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ kommunikációs igazgatója kiemelte: az év végéig országszerte 98 turistaház újul meg.

Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a társaság által kezelt erdők mintegy hárommillió embernek nyújtanak lehetőséget pihenésre, a szabadidő aktív eltöltésére.