Három új dizájnkoncepcióval jelentkezett az ibis

Forrás: turizmus.com

 2023. február 01. 09:58

Mindhárom dizájnkoncepció egyedi módon közelíti meg a kényelmet és a vendéglátást, miközben megtartja az ibis jelenlegi dizájnjának olyan meghatározó elemeit, mint a pöttyes belső falak, a multifunkcionális terek és az otthonosság érzetét keltő vendégszobák.

Az új dizájnhoz olyan elemek tartoznak, mint a helyi művészek nagyméretű falfestményei és más kreatív alkotásai, amelyek a helyi kultúrát és életstílust ünneplik. A lobbi nyitottá válik, hogy átvegye a környék lüktetését – ezt a teret úgy alakítják ki, hogy társadalmi találkozópontként szolgáljon. A lobbba az üvegfelületein keresztül be lehet látni qaz utcáról, az épület előtt pedig le lehet ülni. Az ibis zene iránti elköteleződése itt is tetten érhető: élőzenével, DJ-kkel és vagány lejátszási listákkal fogadják a vendégeket, a helyieket és az arrajárókat egy kávé, egy koktél vagy valami harapnivaló mellett - tájékoztatta lapunkat közleményében az ibis szállodákat üzemeltető Accor.

Az Agora dizájnkoncepciót az osztrák Innocad csapata tervezte. Számos ibis hotelben lehet vele találkozni, például az ibis Barcelona Plaza Glories-ben. Itt a lobbi úgy lett kialakítva, mint egy városi kávéház. Ez egy olyan hely, ahol találkozni lehet, kapcsolatot építeni, akárcsak egy ókori agórán. A kávéház fiatalos és vibráló hangulatú, a falakon eredeti műalkotásokkal. A padlókat élénk színre festették, a székek sokfélék, a lámpák divatosak. Az Agora vendégszobáiban hófehér ágynemű és semleges színű bútorok fogadja a vendéget, miközben a mennyezetről a Hold, a Mars és az óceán tekint le rá monokróm képekről. A fürdőszoba ezzel szemben tobzódik a színekben, ezzel igyekszik feldobni a vendég hangulatát.

Ilyen formában öltött testet az Agora koncepció az ibis Montlhery Paris Sud szállodában

Fotó: Accor

A Plaza dizájnkoncepciót a brazil FGMF cég dolgozta ki, és például az ibis Sao Paulo Barra Fundában lehet megtekinteni, amelynek belső tereiben a dél-amerikai faanyagok és a nyers fémek kontrasztja áraszt modern, némiképp induszriális hangulatot. A nyitott lobbi közepén helyezték el a bárt, amely arra öszönzi a vendégeket, hogy üljenek le és ismerkedjenek. Kényelmesen párnázott ülések, neonfények, rengeteg élő növény és vasból készült mennyezeti panelek teszik különlegessé a belső teret. A Plaza vendégszobáiban is dominál a fa és a fém.

A Plaza koncepció megvalósulása az ibis egyik brazíliai egységében

Fotó: Accor

A Square dizájnkoncepciót a thaiföldi Soda dolgozta ki, és például az ibis Béthune-ben találkozhatunk vele. A fényárban úszó lobbiban a zen nyugtató erejét érezhetjük. itt is központi szerepet kap a bár, vele szemben pedig a nagy, közös asztalok, ahol bárki leülhet étkezni, dolgozni vagy társalogni. A falra szerelt nyitott polcokon könyvek és műalkotások sorakoznak, kellemes környezetet biztosítva egy elmélyült beszélgetéshez vagy az élőzene élvezetéhez.

A minimalista stílusban kialakított vendégszobákban egy-egy óriási méretű modern műalkotás adja meg a nyugtató alaphangulatot.

Az ibis márkáról

A márka 1974-ben indult, az ibis hotelek alapvető jellemzője a kortárs stílusú kialakítás, a lüktető bár, az otthonos szobák és a kényelmes, mobilos bejelentkezés. Az ibis szállodák központi eleme a zene: koncertek és hangulatos lejátszási listák várják a vendégeket. A márka ma már több mint 65 országban van jelen több mint 1200 szállodával, ezzel a világ vezető gazdaságos szállodamárkája.