Három új járattal nyitotta meg a Wizz Air debreceni bázisát

Forrás: MTI/turizmus.com

 2015. december 16. 18:15

A Wizz Air második magyarországi bázisrepülőterén induláskor egy Airbus A320-as géppel lesz jelen. Ezzel egyidejűleg Debrecenből három új járatot indít: december 16-tól Párizs-Beauvais, december 18-tól Brüsszel-Charleroi és Malmö célállomásokra.

Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető Wizz Air-útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136 százalékkal, 145 ezerre nő. Az új járatok közül Párizsba szerdán és vasárnap, Brüsszelbe, valamint Malmőbe hétfőn és pénteken repül a Wizz Air.

A diszkont-légitársaság az új útvonalak indításán túl megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain: London-Lutonba ezentúl heti 10, Eindhovenbe heti 3 járat indul.

Váradi József vezérigazgató a debreceni bázist megnyitó eseményen elmondta: a légitársaságnak a debreceni a 22. bázisrepülőtere, ahol állandóan állomásoztatnak repülőgépet. A Wizz Air 19 millió utast szállított az elmúlt egy évben, az utasszám-növekedés 15-20 százalék évente. Jelenleg több mint 400 útvonalon, 116 célállomásra, 38 országban repülnek a gépeik, 64 repülőgépük van, a 65.-et pénteken veszik át. Hozzátette: 2015 a bázisnyitáson túl is mérföldkő a légitársaság életében, februárban bevezették a londoni tőzsdére, vállalatuk Európa ötödik legnagyobb légitársasága.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt


Papp László, Debrecen polgármestere is mérföldkőnek nevezte a város életében a bázisrepülőtér megnyitását, amely jelentősen hozzájárul a térség gazdasági fejlesztéséhez.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a bázisnyitással kijelenthető: ma már két első kategóriás nemzetközi repülőtere van Magyarországnak, a budapesti Liszt Ferenc-repülőtér és a debreceni légikikötő. Szolgáltatási színvonalban mások mellett Kassával, Kolozsvárral, Temesvárral versenyez a debreceni repülőtér – fűzte hozzá a politikus.