Háromcsillagos panzió nyílt a bogácsi gyógyfürdőben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. június 27. 09:32

Befejeződött a panzió bővítése és felújítása a gyógyfürdő területén, amivel háromcsillagos szálláshelyet teremtettek. A Kisfaludy-program keretében a helyi Thermálfürdő Kft. 42 millió forint pályázati támogatást nyert el, és az önerő hozzáadásával 75 millió forintos fejlesztést valósított meg.

A kapacitást a korábbi öt szobáról kilencre bővítették – tájékoztatott Jacsó Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója. Klimatizált, jól felszerelt szálláshelyeket alakítottak ki. Minden szoba ajtajára biztonságos mágnes zárat szereltek, továbbá közös étkezőt, 60 fős konferenciatermet is létesítettek különböző rendezvényekhez. Akadálymentes szoba készült, valamint gyermekfoglalkoztató is várja a családokat, akiknek két helyiségből álló, négyágyas szobát rendeztek be.

Családi szoba a bogácsi panzióban

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A panzió előterében kerékpártárolót helyeztek el az érkező bringásoknak, és az elsősegélynyújtó helyiséget is felújították.

Ezzel a fejlesztéssel minőségi változás történt a gyógyfürdő életében, miután a pályázati támogatásnak köszönhetően a XXI. századi igényeknek megfelelő szálláshelyekkel várják a vendégeket. Így tovább növelhetik a vendégéjszakák számát és ehhez egy újabb vendégkört szeretnének megnyerni. Arra törekszenek, hogy egész évben, így a téli hónapokban is fogadják az érdeklődőket.

A konferenciateremmel új vendégkört csoportot céloznak meg

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

A panzió fűtését a helyi termálhővel, az elektromos ellátását pedig napelemekkel biztosítják. Tavaly a bogácsi gyógyfürdő területén kialakított szálláshelyek együttesen  84 ezer vendégéjszakát realizáltak, ami kiemelkedő eredmény. Jelenleg a fürdő területén közel 900 turista elhelyezésére alkalmas szálláshely található, közülük legnagyobb a kemping. Az idén a vendégéjszakák számának további növekedésére számítanak.

A bogácsi gyógyfürdőt a vendégek kétharmada hazánk különböző településeiről keresi fel, az egyharmaduk pedig külföldről érkezik. Közülük a legnagyobb számban Lengyelországból, de Szlovákiából, Csehországból és Németországból is látogatnak a fürdőhelyre.

A megújult Themál Panzió a gyógyfürdő területén

Fotó: Mentusz Károly

A településen meghatározó szerepe van a turizmusnak, jelenleg 350 működő szálláshelyet tartanak nyilván.  A fürdőbeli szálláshelyek forgalmán kívül tavaly a faluban további több mint 40 ezer vendégéjszakát számoltak. Többen önerős fejlesztést valósítanak meg, és vannak más panziók is, amelyek a Kisfaludy Program keretében pályáztak támogatásért.

A bogácsi önkormányzat egyébként félmilliárd forint kormányzati támogatást is elnyert egy fedett gyógyfürdő építésére, amit önerővel egészítenek ki. A fejlesztést az idei nyári főszezon befejezés után kezdik el és 2020-ban fejezik be.