Harry Potter témájú hotel nyílt Londonban

Forrás: MTI

 2014. október 27. 16:39

Harry Potter témájú hotel nyílt Londonban. A 163 éves épületben található Georgian Hotel szobái Roxfort híres termeit utánozzák - írja a brit The Independent.

A filmbeli hálótermeket imitáló szobák üstökkel, varázskönyvekkel és bájitalos üvegcsékkel is fel vannak szerelve. Emellett a hotel olyan extrákat is kínál, mint egy vezetett séta azokhoz a londoni helyszínekhez, amelyek ismerősek lehetnek a Harry Potter-filmekből, valamint a csomag része egy látogatás a Warner Bros. Filmstúdióba is.

 

"Hallottam, hogy a Harry Potter-stúdiótúra volt a legnépszerűbb turistaattrakció Londonban, és mivel a buszok innen, a Victoria állomástól indulnak, ezért kitűnő helyen vagyunk ahhoz, hogy idecsalogassuk a stúdióba igyekvő turistákat" - nyilatkozta Serene von der Heyde, a hotel egyik tulajdonosa.

A tulajdonosnő elmondta azt is, hogy a vendégeket gyertyagyújtással és zenével fogadják a szobákban az egyedi hangulat megteremtése érdekében. Bár mindezzel elsősorban a gyerekeknek igyekeznek maradandó élményt nyújtani, nem csupán gyermekes családok látogatják a hotelt.

 

"Meglepő, hogy mennyi fiatal pár látogat minket, talán a gyermekkoruk és a Harry Potter-sorozat iránt érzett nosztalgia miatt" - mesélte Heyde.

A hálótermek éjszakánként 249 fontba, azaz közel 100 ezer forintba kerülnek. A stúdiólátogatással együtt az ár még magasabb, 363 font, vagyis mintegy 142 ezer forint.


http://www.independent.co.uk/travel/uk/alohomora-the-new-harry-potter-themed-hotel-9819092.html