Határon átnyúló számvevőszéki jelentés a turizmusfejlesztés ellenőrzéséről

Forrás: MTI

 2016. március 01. 11:27

A turizmusfejlesztési intézkedések párhuzamos ellenőrzéséről készített közös jelentést a magyar, a horvát és a macedón számvevőszék – közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Tájékoztatásuk szerint a jelentést egy kiadvány tartalmazza, amelyet aláírt Ivan Klesic, a horvát, Tanja Tanevszka, a macedón és Domokos László, a magyar számvevőszék elnöke hétfőn Budapesten.

A három számvevőszék 2015-ben kötött megállapodást, amely alapján közösen kialakított ellenőrzési szempontok szerint végezték el az ellenőrzést nemzeti szinten a turizmusfejlesztési intézkedésekről, az ÁSZ erről szóló jelentését február elején hozta nyilvánosságra. A három számvevőszék az együttműködés keretében megosztotta egymással a teljes ellenőrzési programot, valamint elkészítette a nemzeti jelentések összefoglalóit.

Az Állami Számvevőszék hangsúlyozza: a közös ellenőrzés keretében megvalósult tevékenységek, a nemzeti ellenőrzésekben megtett javaslatok várhatóan megfelelő ágazati politikák, intézkedések meghozatalát eredményezik a turizmusfejlesztésben. Az ebben illetékes testületek megfelelő mérési eredményeket tudnak majd felmutatni, és növelni tudják az együttműködést az illetékes hivatalok között, valamint a turizmus hatásainak kimutatására egyértelmű mérőszámokat határoznak meg.