Hatodjára is Stílusos Vidéki Éttermiség

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 19. 14:40

Folytatódik a vidéki éttermek legjavát bemutató Stílusos Vidéki Éttermiség programsorozat. A házigazda ezúttal Debrecen, a város vadonatúj rendezvényhelyszíne, az augusztusban nyíló Békás-tó partja.

Az egyesületbe tömörülő éttermi csoport tagjai mindannyian a szívből jövő, vidéki vendéglátást tartják legfontosabb alapelvüknek és ennek hangulatát szeretnék megmutatni a SVÉT-re látogató közönségnek.

 

A SVÉT-tagok mellett vendégéttermek is részt vesznek az eseményen, sőt - ahogy az Egyesület alapelvei közé is tartozik - a helyi termelők, beszállítók, gasztronómiai képviselők közül is bemutatkoznak.

"Azert fontos a vidéki éttermek összefogása, mert meg szeretnénk mutatni, hogy hazánk gasztronómiája mennyire színes, változatos, és magas színvonalú! Más ízek, gondolatok, stílusok találkoznak, amelyek mind szerethetők és kóstolásra csábítók" - mondta el az egyesület fő célkitűzéseit összefoglalva Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa.

A szeptember 7-i rendezvényen résztvevő éttermek:

Anyukám Mondta - Encs; Baricska Csárda - Balatonfüred; Chianti Étterem - Veszprém; IKON Étterem - Debrecen; Kistücsök Étterem - Balatonszemes; Macok Étterem és Borbár - Eger; Mandula Étterem és Borbár - Villány; Nomád Hotel&Campsite - Noszvaj; Rosinante Fogadó - Szigetmonostor; Viator Apátsági Étterem és Borbár - Pannonhalma; Walter Vendéglő - Perbál

Vendégéttermek: Palkonyha - Palkonya; Erhardt Étterem és Panzió - Sopron

Az éttermek olyan fogásokkal készülnek, amelyekhez az alapanyagokat 30 km-en belül szerzik be, így keresztül-kasul megkóstolhatják a vendégek Magyarország ízeit. A házigazda, Debrecen és környékének gasztronómiai képviselői is bemutatkoznak, többek között a Cut'N'Coffee kávépörkölő szalon, a Nárcisz Birtok sajtmanufaktúra, a tuzséri pálinkafőző manufaktúra, a PM Choco kézműves csokoládé, a Séfakadémia főzőiskola.

Ezenfelül a szervezők a borászatok közül is az izgalmas, karaketeres műhelyeket hívják meg. Ahogy vendégként csatlakozik Hajdú-Bihar büszkesége, a kemencéiről híres Tuba Tanya is a SVÉT rendezvényéhez.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Info: www.svet.hu