Hazánk ad otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének 2022 márciusában

Forrás: turizmus.com

 2021. július 30. 11:15

2022 márciusában hazánk ad otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének. A zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat a séfeket, akik csapatukkal részt vehetnek a 2023-as lyoni világdöntőn.

Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd egymással, hogy kvalifikálják magukat a világdöntőbe. A budapesti európai döntő során ismét megismerhet hazai alapanyagokat a nagyközönség, ami páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

A Bocuse d'Or – Európa legrangosabb főzőversenyeként – az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára, olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd. A rendezvény egy újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában – írták.

Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket hozott.

A Bocuse d'Or 2016-os európai döntőjét Budapesten megnyerő Széll Tamás így kommentálta a bejelentést: „Megnyerni ezt a versenyt, fantasztikus és felejthetetlen élmény volt. Remélem, hogy a hazai versenyen újabb magyar séfnek lesz lehetőségük bemutatkozni az európai mezőnyben. Ráadásul fiatal magyar séfek százai nézhetik majd a legjobbakat, és ismét megismerhet hazai alapanyagokat az európai nagyközönség” – nyilatkozta minden idők eddigi legsikeresebb magyar Bocuse d’Or versenyzője.

Az eseményhez kapcsolódó videó az alábbi linken tekinthető meg: