Hegedűs Attila & Németh Richárd: Célunk, hogy premier ligás projekteket szolgáljunk ki

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. február 22. 16:13

A fejlesztési piacon és a Dentons Europe Consultingba tagozódott BDO Magyarország hotel- és ingatlantanácsadó üzletágának életében egyaránt nagy változásokat hozott 2021. Az alapító-tulajdonosok büszkék rá, hogy a tanácsadó csapatuk magja együtt maradt.

2021-ben a fejlesztési piac elkezdett intenzívebben foglalkozni a jövő alakulásával, a lehetséges „visszapattanás" idejét, sebességét mérlegelve. Intenzívebb munka indult meg fejlesztési fronton, különösen az előkészítési munkákat illetően.

„Az évet a korábbinál lassabb döntéshozatal és egyfajta kettősség jellemezte, másképp látták a világot az éppen vendég és személyzet nélkül lévő üzemeltetők és tulajdonosok, mint a fejlesztésekben szocializálódott cégek” – beszélt a mögöttük álló 12 hónap sajátosságairól Németh Richárd, a Dentons Europe Consulting Ingatlan és Turizmus Tanácsadó Kft. ügyvezetője.

Nemcsak a környezetükben, korábbi cégüknél (BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. a szerk. ) is nagy átalakulások történtek. Óriási előrelépésnek tartják, hogy sikeres „átbrandelés” után 2021 végén betagozódtak a világ legnagyobb ügyvédi hálózata, a Dentons üzleti tanácsadásra specializálódott divíziójába, a Dentons Europe Consultingba. Csapatuk – némi átalakulás mellett – teljes egészében átnyergelt az új felállásba, létszáma bővült.

Németh Richárd (b) és Hegedűs Attila (j): A piaci kihívásokat tanácsadói oldalról is sikerült lekövetnünk

Fotó: Dentons Europe Consulting

„Igyekszünk megtalálni és kidolgozni a Dentons ingatlan-, tranzakciós és banki, finanszírozási jogi csapataival az együttműködés kereteit, szinergiáit. Célunk, hogy premier ligás projekteken dolgozva premier ligás ügyfeleket szolgáljunk ki, prémium megoldásokkal” – beszélt az átalakulásról Hegedűs Attila partner, ügyvezető.

Minden ügyfelükre és megbízásukra büszkék, beleértve a mezőkövesdi Zsóry Fürdő jövőképével kapcsolatos munkát, vagy a Futureallal való kooperáció gyümölcsét, ami az Accor szállodalánc új, feltörekvő márkájával, a Tribe-bal kapcsolatos szakértői munkát tartalmazta.Óriási, a Market-csoporttal közösen elért siker: az InterContinental Hotels Group egyik legkifinomultabb és legérdekesebb brandjének, a Kimptonnak a megérkezésén bábáskodtak. Jó élmény volt látni a Debrecenben épülő Mercure alapkőletételét, bokrétaünnepét és épülését. Izgalmas volt az első látogatás után öt évvel sikeres záró riporttal örülni a megújult Matild Palace hotelben a Marriott Luxury Collection tulajdonosaival.

Dolgoztak olyan fejlesztéseken, melyek nyitása 2024 utánra van beütemezve, és voltak olyan, már épülő, jellemzően vidéki projektek, ahol a fejlesztők „turbó sebességre kapcsolva” dolgoznak a befejezésen.

A legnehezebb feladat azonban mindig az, hogy a bankok szelektívek, nagy a tolongás a hitelekért, de a keretek végesek. Ebben a versenyben tanácsadóként fontos a hideg fej és az objektív véleményalkotás.

„Finanszírozói oldalról nagy dilemma, hogy vidéken kell-e annyi felsőkategóriás szálloda, amennyi a csőben van. Budapesten pedig az a kérdés, lesznek-e a piacot elhagyó további hotelek, illetve, hogy ki az, aki a hitelmoratórium lezárultával nem tudja kivárni a felpattanást” – beszélt a piacot uraló kétségekről Németh Richárd.

Meggyőződésük az is, hogy az üzemeltetés humán fundamentumait és a szállodai kiszolgálási modelleket teljesen át kell gondolni. A működési hatékonyság növelése ugyanis a közeli jövő egyik fő kérdése lesz.

*

'21-re is lapot húztak címmel indított sorozatunkban meghatározó turisztikai vállalkozások és szervezetek vezetői beszélnek arról, miként élték meg 2021-ben a pandémia okozta, soha nem látott helyzetet. Milyen rejtett tartalékokat, szinte valószínűtlen megoldásokat kellett elővarázsolniuk a folytatáshoz? A sorozatban eddig megjelent cikkeket itt érheti el.

hotel és ingatlantanácsadó üzletága