Hello Kitty szállodák Tokióban, étterem Pekingben

Forrás: turizmus.com

 2015. május 18. 08:11

A világ egyik leghíresebb japán rajzfilm figurája - és ma már divatmotívuma - Hello Kitty, amelyért nemcsak gyerekek, de fiatal felnőttek is rajonganak. A játékok és a ruházati cikkek egész arzenálján szerepel a világhírűvé vált cica, amely újabban a szállodaipart is meghódította.

Tokió egyik legdrágább szállodalánca, a Keio Plaza két házában is kialakítottak Hello Kitty szobákat, amelyek mindegyike egyedi nevű és tervezésű.

 

A japán főváros két különböző kerületében, Shinjukuban és Tamában is foglalhatunk olyan szobát, amelyben minden Kittyről szól, bár nem egyforma stílusban. A Kitty Town inkább popartos, és Roy Lichtenstein stílusában rendezték be, ide főleg barátaikkal látogatnak el a tehetősebb japán fiatalok, születésnapot ünnepelni. A Princess Kitty kifejezetten a fiatal hölgyeket célozza meg, itt minden piros és rózsaszín. A Shinjukuban nyolc szobát alakítottak át cicásra, míg a Tamában négyet terveztek át.

Külföldiek körében is óriási sikere van az ötletnek, hiszen világszerte rengeteg rajongója van - és nemcsak a tinik körében - e figurának.

Inkább Japánban ismert a másik macskahölgy, Sanrio. A Keio Plaza Tama szállodához közel található Sanrio Puroland, amelyiknek Sanrio cica a főszereplője, Aki ezt az élményparkot meglátogatta, annak a nap tökéletes lezárása lehet a japán turisztikai szakemberek szerint, hogy megszállhat egy Sanrio stílusában tervezett szállodaszobában.

A szállodák üzleteiben természetesen mindkét figurával díszített szuvenírek és divatcikkek ezreit lehet megvásárolni

Pekingben is legalább ilyen népszerű Kitty: a száj nélküli macskáról elnevezett étteremben minden rózsaszín, a felszolgálók ruhája is, és természetesen masni díszeleg a hajukban. Itt a desszertek is a kedves cicafejet mintázzák, igaz, mindennek jócskán meg is kérik az árát.