Magyar kastélyszállodákat is díjaztak a Heritage Hotels of Europe Awardson

Forrás: turizmus.com

 2023. november 15. 11:39

Idén negyedik alkalommal hirdették ki a „Heritage Hotels of Europe” győzteseit a szervezet 2017-es megalapítása óta. Az ünnepségen számos örökségszálloda tulajdonosa vett részt Európából.

A Heritage Hotels of Europe az osztrák „Schlosshotels & Herrenhäuser” a szlovák Historic Hotels of Slovakia” és a magyar „Magyar Kastélyszállodák Szövetsége” együttműködéseként jött létre, tagjaik közös „ernyő” alatt képviselik Európa kastélyszállodáit.

A Heritage Hotels of Europe Awards célja, hogy elismerje a kastélyszállodák egyedülállóságát, és tisztelegjen mindazok előtt, akik e kiemelkedő szálláshelyek lelkét alkotják és ápolják.

A díjátadóra Salzburgba utaztak a hazai kastélyosok is az egyedülálló Schloss Leopoldskron Hotelbe.

A különleges történelmi szálláshely A muzsika hangja című film kapcsán vált híressé, amit 1964-ben forgattak, öt Oscar-díjat nyert, és máig az egyik legnépszerűbb és legsikeresebb filmként tartják számon.

A rendezvény helyszíne a patinás salzburgi Schloss Leopoldskron Hotel volt

Fotó: Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

A Heritage Hotels of Europe szervezet igazán méltó, historikus helyszínt választott a díjak kiosztásra, ahol kiemelkedő magyar sikerek születtek. A 12 országból, a közönség által jelölt kastélyokat, egy tapasztalt bizottság is értékelt. A zsűri a vendégértékeléseket is figyelembe véve, valamint a vendégélmény minden aspektusát alaposan megvizsgálva, hét kategóriában hirdetett ismét eredményt.

Heritage & Design kategóriában a turai Botaniq Kastély vihette el a fődíjat. Egyértelmű volt mindenki számára, hogy restaurátorok mindent megtettek a csodálatos épület helyreállításáért, a kastély neoreneszánsz és neobarokk stílusával pedig lenyűgözte a vendégeket, és szakmai zsűrit is.

„Ezüstéremmel díjazták” az alsópetényi Prónay-Kastélyt, akik Heritage & Hospitality kategóriában indultak. A díjátadó során kiemelte a szervezet elnöke, Jan Svoboda, hogy az egyik legösszetettebb és legértékesebb díjról van szó, hiszen minden részleg összehangolt, és kiváló munkája szükséges ahhoz, hogy az év vendéglátója lehessen egy kastély.

A díjátadás gálavacsora keretei között történt

Fotó: Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

A nemzetközi eseménysorozat életében először fordult elő, hogy egy szálloda több kategóriában is dobogós lett. Kiemelt figyelem fordult a tarcali Andrássy Kúria & Spa Hotelre, akik 3. helyen végeztek a Heritage & Hospitality, és a Heritage & Wellness kategóriában, továbbá ezüstérmesek lettek a Heritage & Gastronomy vonalon.

Az est külön meglepetése a kedves Tokaj-hegyaljai település Tarcal volt, ahonnan a Gróf Degenfeld Kastélyszálloda szintén díjazott lett Heritage & Gastronomy kategóriában.